Φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας/Ειρηνικού (APEC), ολοκλήρωση εργασιών

Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2003 12:17
UPD:12:19
A- A A+

Ολοκλήρωσε σήμερα τις εργασίες του το φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας/Ειρηνικού (APEC), με την έκκληση να επαναληφθούν όσο το δυνατόν συντομότερα οι διαπραγματεύσεις για την επίλυση της κρίσης για τα πυρηνικά της Β.Κορέας.

Οι ηγέτες των 21 κρατών-μελών του APEC συμφώνησαν επίσης να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για την εξάρθρωση των τρομοκρατικών οργανώσεων και τον περιορισμό της διάδοσης των όπλων μαζικής καταστροφής.

Το θέμα της Β. Κορέας επισκίασε σημαντικές αποφάσεις οι οποίες ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της διήμερης συνάντησης στη Μπανγκόγκ. Οι ηγέτες τoυ APEC συμφώνησαν να δοθεί μια ακόμη ευκαιρία στις διαπραγματεύσεις για το παγκόσμιο εμπόριο στο πλαίσιο του ΠΟΕ. «Αποφασίσαμε να ενεργοποιήσουμε εκ νέου τη διαδικασία διαπραγμάτευσης, αναγνωρίζοντας ότι είναι αναγκαία η προσαρμοστικότητα και η πολιτική βούληση για να υπάρξει επιτυχής κατάληξή της» αναφέρει η διακήρυξη των χωρών-μελών.

Τα κράτη-μέλη συμφώνησαν επίσης να προωθήσουν το ελεύθερο εμπόριο, με συγχρονισμένες κινήσεις και με βάση τη συνεργασία σε πολυμερές, διμερές και τοπικό επίιπεδο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή