Συνομιλίες Πάουελ-Μουμπάρακ για τη Μέση Ανατολή

Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2003 15:29
A- A A+

Στο Κάιρο έφτασε σήμερα αμερικανός απεσταλμένος στη Μέση Ανατολή Ουίλιαμ Μπερνς, απ' όπου αναχώρησε αμέσως για το Σαρμ ελ-Σέιχ όπου θα μετάσχει στις συνομιλίες που θα έχει ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, με τον αιγύπτιο πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ.

Ο Κόλιν Πάουελ αναμένεται στο θέρετρο αυτό της Ερυθράς Θάλασσας τις αμέσως επόμενες ώρες, προερχόμενος από το Ναϊρόμπι όπου μετέβη για να ενισχύσει με την παρουσία του την διαπραγματευτική διαδικασία για την ειρήνευση στο Σουδάν.

Σύμφωνα με την αιγυπτιακή προεδρία, ο Κόλιν Πάουελ κατά τη δίωρη παραμονή του στο Σαρμ ελ-Σέιχ, θα συναντηθεί με τον Χόσνι Μουμπάρακ και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για τη Μαδρίτη, όπου αύριο Πέμπτη αρχίζει η διάσκεψη για την ανοικοδόμηση του Ιράκ.

Όπως ανακοινώθηκε από τα κυβερνητικά μέσα ενημέρωσης της Αιγύπτου, ο Χόσνι Μουμπάρακ πρόκειται να δεχθεί νωρίτερα τον στρατηγό Τζον Αμπιζάιντ, επικεφαλής της κεντρικής διοίκησης των ΗΠΑ (Centcom), ο οποίος έχει την ευθύνη των περίπου 250.000 αμερικανών στρατιωτών που έχουν αναπτυχθεί σε μία περιοχή εκτεινόμενη από το Κέρας της Αφρικής ως το Πακιστάν, συμπεριλαμβανομένων του Αφγανιστάν και του Ιράκ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή