Φραστική επίθεση εναντίον του Τζ. Μπους στη βουλή της Καμπέρα

Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2003 11:10
UPD:11:14
A- A A+

Φραστική επίθεση από δύο γερουσιαστές δέχθηκε ο αμερικανός πρόεδρος Τζώρτζ Μπους κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην αυστραλιανή βουλή στην Καμπέρα.

Ο κ. Μπους αντιμετώπισε με χαμόγελο τα καυστικά σχόλια και τις προσβολές των δύο γερουσιαστών -Μπομπ Μπράουν και Κέρυ Νέτλ του κόμματος των Πρασίνων- που αντιτίθενται στον πόλεμο του Ιράκ, λέγοντας: «Μου αρέσει ο ελεύθερος λόγος».

Αμφότεροι οι γερουσιαστές, αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν την αίθουσα παρά τις αντίθετες υποδείξεις του προέδρου του σώματος.

Ο λόγος του κ. Μπους διεκόπη και λόγω παρεμβάσεων από το δημόσιο ακροατήριο.

Την ώρα της ομιλίας Μπους στη Βουλή, περίπου 5.000 διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό γύρω από το κτίριο με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν βίαια επεισόδια με τους αστυνομικούς.

Ο αμερικανός πρόεδρος ευχαρίστησε την Αυστραλία για το ρόλο της στην πόλεμο στο Ιράκ και τη βοήθειά της στον αγώνα κατά της διεθνούς τρομοκρατίας.

«Η Αυστραλία και οι ΗΠΑ έχουν ειδική ευθύνη στον Ειρηνικό για την διαφύλαξη της ειρήνης, τη διασφάλιση της ελεύθερης διακίνησης ανθρώπων, κεφαλαίων και πληροφοριών και την προώθηση των ιδεών της δημοκρατίας και της ελευθερίας».

Αναφερόμενος στον πόλεμο στο Ιράκ ,ο πρόεδρος Μπους τόνισε ότι «η Αμερική, η Αυστραλία και οι άλλες χώρες, ενήργησαν στο Ιράκ ώστε να απομακρύνουν έναν μεγάλο και αυξανόμενο κίνδυνο, αντί να περιμένουν και να εύχονται, τη στιγμή που η τραγωδία πλησίαζε».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή