Επίσημη επίσκεψη στην Πιονγιάνγκ ο πρόεδρος του κινεζικού κοινοβουλίου

Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2003 11:29
A- A A+

Επίσημη επίσκεψη στην Πιονγιάνγκ από 29 έως 31 Οκτωβρίου θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Κίνας, Γου Μπανγκούο, δεύτερος στην ιεραρχία της πολιτικής της ηγεσίας της χώρας.

«Ο κ. Γου Μπανγκούο θα μεταβεί στη Βόρεια Κορέα από 29 έως 31 Οκτωβρίου», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών στο Πεκίνο, ο οποίος χαρακτήρισε την επίσκεψη «επίσημη» και «φιλική».

Πριν την επίσημη επιβεβαίωση του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, το ειδησεογραφικό πρακτορείο της Βόρεας Κορέας KCNA είχε ανακοινώσει την επίσκεψη του κινέζου αξιωματούχου.

Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί σε μια προσπάθεια να πειστεί η Πιονγιάνγκ να επιστρέψει στο τραπέζι των εξαμερών συνομιλιών με αντικείμενο το πυρηνικό πρόγραμμα της Β. Κορέας και την προοπτική να αποκτήσει η χώρα πυρηνικά όπλα.

Ένας πρώτος κύκλος διαπραγματεύσεων που διεξήχθη στο Πεκίνο κατά τα τέλη Αυγούστου μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Κορέας, της Ιαπωνίας, της Κίνας, της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, απέτυχε να δώσει κάποια λύση στη κρίση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή