Δεν αποτελούσε άμεση απειλή ο Σαντάμ ισχυρίζεται η Μ. Ολμπράιτ

Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2003 15:06
A- A A+

Δεν αποτελούσε άμεση απειλή ο ιρακινός δικτάτορας, Σαντάμ Χουσέιν, ώστε να δικαιολογείται αμερικανική εισβολή στο Ιράκ, υποστηρίζει η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μαντλίν Ολμπράιτ, σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται σήμερα στην τσεχική εφημερίδα «Πράβο».

«Ο Σαντάμ αποτελούσε απειλή, αλλά όχι άμεση», επισημαίνει η κ. Ολμπράιτ στη συνέντευξλη της και συνεχίζει λέγοντας: «είχα δηλώσει πως τάσσομαι υπέρ της αλλαγής του καθεστώτος (του Σαντάμ Χουσέιν), αλλά δεν είχα στο μυαλό μου μια εισβολή».

Ποτέ δεν πίστεψα πως ο Οσάμα μπιν Λάντεν και η Αλ-Κάιντα είχαν διασυνδέσεις με τον Σαντάμ» υπογράμμισε η κ. Ολμπράιτ και για άλλη μια φορά επισήμανε:« σήμερα, με τη χαοτική κατάσταση που επικρατεί, τρομοκράτες όλων των ειδών βρίσκουν καταφύγιο εκεί (στο Ιράκ), όπως και όλοι αυτοί που θέλουν να σκοτώσουν Αμερικανούς».

«Ήμουν πεπεισμένη ότι είχαμε κλείσει τον Σαντάμ σ' ένα κουτί, ότι τον είχαμε υποτάξει -είχαμε βομβαρδίσει τις ζώνες αεροπορικού αποκλεισμού στο νότιο και το βόρειο Ιράκ» τόνισε η κ. Ολμπράιτ στη συνέντευξή της την οποία σημειωτέον έδωσε στη μητρική της γλώσσα.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκεται στην Τσεχικη Δημοκρατία, χώρα από την οποία κατάγεται, για την προώθηση της αυτοβιογραφίας της.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή