Στην Αλβανία ο υφυπουργός Εθνικής ¶μυνας

Θα μετάσχει των εργασιών της ετήσιας συνάντησης των υφυπουργών ¶μυνας των χωρών της ΝΑ Ευρώπης
Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2003 15:14
A- A A+

Για την Αλβανία αναχώρησε σήμερα ο υφυπουργός Εθνικής ¶μυνας Θεόδωρος Κοτσώνης, προκειμένου να μετάσχει των εργασιών της ετήσιας Συνάντησης των Υφυπουργών ¶μυνας των χωρών της ΝΑ Ευρώπης (Πρωτοβουλία SEDM), η οποία συγκαλείται στα Τίρανα, αύριο, Παρασκευή-24 Οκτωβρίου 2003.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εθνικής ¶μυνας, σήμερα, πρώτη ημέρα της επίσκεψης στη Αλβανία, ο κ. Κοτσώνης είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον Υφυπουργό ¶μυνας της Αλβανίας κ.Pavli Zeri. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη διμερή συνεργασία στον αμυντικό τομέα και την περιφερειακή ασφάλεια και συνεργασία. Επίσης επισκέφθηκε το Ελληνο-Αλβανικό Κολλέγιο «ΑΡΣΑΚΕΙΟ› στα Τίρανα.

Στη αυριανή Συνάντηση των Υφυπουργών ¶μυνας της Πρωτοβουλίας SEDM, της οποίας προεδρεύει ο Υφυπουργός ¶μυνας της Αλβανίας κ. Pavli Zeri και μετέχουν οι Υφυπουργοί ¶μυνας ή υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι των μετεχουσών χωρών, θα συζητηθούν θέματα που έχουν σχέση με τις τρέχουσες και τις μελλοντικές δραστηριότητες της Πρωτοβουλίας.

Oι δραστηριότητες αυτές περιλαμβάνονται στο πλαίσιο της Διαρκούς Πολιτικο-Στρατιωτικής Επιτροπής (PMSC) της Πολυεθνικής Eιρηνευτικής Δύναμης ΝΑ Ευρώπης (MPFSEE) και της Συντονιστικής Επιτροπής της Πρωτοβουλίας (SEDM-CC) σε ό,τι αφορά όλες τις άλλες δραστηριότητες, όπως η συνεργασία για την αντιμετώπιση των συνεπειών από φυσικές καταστροφές.

Στην τοποθέτηση του στις εργασίες της Συνάντησης, ο κ. ΥΦΕΘΑ θα αναφερθεί στην σημασία της περιφερειακής ασφάλειας στην ΝΑ Ευρώπη, ως ενός συνολικού και αδιαίρετου πλαισίου, που θα εγγυάται την ειρήνη και την σταθερότητα.

Mεθαύριο, Σάββατο- 25 Οκτωβρίου, ο κ. ΥΦΕΘΑ θα επισκεφθεί την Ελληνική Δύναμη Αλβανίας (ΕΛΔΑΛ-4) στο Δυρράχιο, με το Προσωπικό της οποίας θα γευματίσει.

Ακόμη θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή