Περιοδεία Γ. Παπανδρέου στη Λατινική Αμερική

Θα συμμετάσχει και στη συζήτηση της Γ.Σ. του ΟΗΕ για την Ολυμπιακή εκεχειρία
Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2003 18:30
A- A A+

Ο υπουργός των Εξωτερικών Γιώργος Α.Παπανδρέου θα περιοδεύσει από το Σάββατο στη Βραζιλία, στη Χιλή και το Περού, ενώ τη Δευτέρα 3 Νοέμβρίου θα μετάσχει στη συζήτηση στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ επί του σχεδίου αποφάσεως για την Ολυμπιακή εκεχειρία, που θα διεξαχθεί με ελληνική πρωτοβουλία.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου των Εξωτερικών Πάνος Μπεγλίτης σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους υπογράμμισε ότι η Τουρκία -όπως ανήγγειλε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Α. Γκιουλ- θα «συγκηδεμονεύσει» μαζί με άλλες χώρες το κείμενο της απόφασης.

Ο υπουργός των Εξωτερικών έχει προσκαλέσει να συμμετάσχουν στη συζήτηση στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, τον υπουργό Πολιτισμού Ευάγγελο Βενιζέλο, την πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του 2004, κα Γιάννα Αγγελοπούλου και τη Δήμαρχο Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, ο κ. Παπανδρέου θα εκπροσωπήσει τον πρωθυπουργό στη συνάντηση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Βραζιλία ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας.

Στη συνέχεια θα επισκεφθεί τη Χιλή όπου θα έχει συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Ρικάρντο Λάγος, την υπουργό Εξωτερικών και

την πρόεδρο της Βουλής Ιζαμπέλ Αλιέντε.

Τέλος, ο κ. Παπανδρέου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στο Περού όπου θα έχει συνομιλίες με την πολιτική ηγεσία, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρόεδρο του Κογκρέσου και τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή