Πρόγνωση καιρού

Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2003 07:00
A- A A+

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στο Ιόνιο, την ηπειρωτική χώρα και τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, προβλέπει για σήμερα Παρασκευή, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια, οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί που αργότερα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί με μικρή εξασθένηση από τη νύχτα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 13 έως 24 βαθμούς, στα δυτικά από 17 έως 26 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη Βόρεια Κρήτη η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι κατά τρεις με τέσσερις βαθμούς υψηλότερη.

Αύριο Σάββατο, στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια απο βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και στην υπόλοιπη χώρα απο νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται βροχές που αργότερα θα ενταθούν και από το απόγευμα είναι πιθανό να σημειωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή