Πρόγνωση καιρού

Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2003 09:31
A- A A+

Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές, που γρήγορα θα ενταθούν και θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα. Έντονες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά και βόρεια, ενώ χιόνια θα πέσουν στα βουνά της βόρειας Ελλάδας. Από το βράδυ σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στα πελάγη πολύ ισχυροί, αλλά το βράδυ στα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βόρειους, μέτριους και τοπικά ισχυρούς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 25 βαθμούς και στο Αιγαίο από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Για την Αττική ειδικότερα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι και πρόσκαιρα στα ανατολικά μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές, που βαθμιαία θα ενταθούν και πιθανόν να εκδηλωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι, μέτριοι και από το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους έως ισχυρούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Τρίτη, στο Ιόνιο, την Ήπειρο , τη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στην ανατολική νησιωτική χώρα σποραδικές καταιγίδες με γρήγορη βελτίωση. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ανατολική Μακεδονίας και της Θράκης. Μετά το μεσημέρι τα καιρικά φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, στα δυτικά μέτριοι έως ισχυροί, στα ανατολικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο θυελλώδεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή