Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την ασφάλεια των Ολυμπιακών

Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2003 10:21
A- A A+

«Κατά την κρίση μας οι Έλληνες έχουν την θέληση και τις δυνατότητες να διοργανώσουν ασφαλείς και επιτυχείς Ολυμπιακούς Αγώνες και έχουμε κάθε πίστη ότι θα το κάνουν».

Αυτό τόνισε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ρίτσαρντ Μπάουτσερ, κληθείς να σχολιάσει το περιεχόμενο έκθεσης ειδικών που αφορούσε στους κινδύνους τρομοκρατικής ενέργειας κατά τη διάρκεια των Αγώνων του 2004 έκθεσης που διενεργήθηκε για λογαριασμό της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο κ. Μπάουτσερ σημείωσε ότι «τέτοιες εκθέσεις εμφανίζονται σχεδόν κάθε μέρα σε κάποια ελληνική εφημερίδα» και παρέπεμψε ουσιαστικά στην Αθήνα για περαιτέρω εξηγήσεις και εκτιμήσεις περιοριζόμενος να επαναλάβει την γενική θέση που είχε εκφράσει τον περασμένο μήνα απαντώντας σε ανάλογη ερώτηση.

«Οι σχεδιασμοί και οι προετοιμασίες της ελληνικής κυβέρνησης για την ολυμπιακή ασφάλεια έχουν ήδη προχωρήσει. Η Ελλάδα εργάζεται με αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ, για να διασφαλίσει την πλήρη ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Σχεδόν έναν χρόνο πριν από το γεγονός, οι Ελληνες αναλύουν την κατάσταση, διαπιστώνουν τις ανάγκες που υπάρχουν και χρησιμοποιούν τα μέσα για να διασφαλίσουν ότι οι Αγώνες θα είναι ασφαλείς και επιτυχείς», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή