Εκτός ελέγχου οι πυρκαγιές στη νότια Καλιφόρνια

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2003 10:33

A- A A+

ΕΚΤΟΣ ελέγχου εξακολουθούν να μαίνονται οι πυρκαγιές που έχουν αποτεφρώσει τεράστιες εκτάσεις εδώ και εννιά ημέρες στη νότια Καλιφόρνια προκαλώντας τον θάνατο 20 ανθρώπων.

Από τις φλόγες έχουν χάσει τη ζωή τους 18 άνθρωποι στην Καλιφόρνια και δύο στο Μεξικό. Μεταξύ των θυμάτων είναι και ένας πυροσβέστης. Τρεις στρατιώτες που μετείχαν στο έργο της κατάσβεσης νοσηλεύονται με σοβαρά εγκαύματα.

Αξιωματούχοι Σαν Ντιέγκο προειδοποίησαν πάντως ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί, καθώς οι φλόγες εξαπλώνονται πολύ γρήγορα και πολλοί κάτοικοι δεν είχαν δυνατότητα να διαφύγουν.

Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν ήδη εγκαταλείψει τις εστίες τους για να σωθούν από την πύρινη λαίλαπα που εκτείνεται σε 17 μέτωπα και έχει αποτεφρώσει πάνω από 2,6 εκατομμύρια στρέμματα δασικών εκτάσεων και 2.600 κτίρια. Στη μάχη ενάντια στην πυρκαγιά μετέχουν περισσότεροι από 13.000 πυροσβέστες και 21 πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Ο νεοεκλεγείς κυβερνήτης της πολιτείας, Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ μετέβη μάλιστα χθες στην Ουάσινγκτον για να ζητήσει ομοσπονδιακή βοήθεια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή