Μέσω του κινητού όλες οι συναλλαγές

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2003 17:37

A- A A+

Aντί να πληρώνουν με μετρητά ή με κάρτα, πολλοί Νοτιοκορεάτες ολοκληρώνουν τις συναλλαγές τους -από τα οπωρολαχανικά έως τη βενζίνη- με το πάτημα ενός κουμπιού στο κινητό τους.

Η ιδέα βασίζεται στη λογική ενσωμάτωσης των αναγκαίων προσωπικών στοιχείων στο εσωτερικό ενός κινητού, και για την υλοποίησή της συνεργάστηκαν επί ένα χρόνο τρεις τηλεπικοινωνιακές, οι μεγαλύτερες εταιρείες πιστωτικών καρτών και αρκετές τράπεζες.

Οι χρήστες πληκτρολογούν τον κωδικό τους στο κινητό, ακολούθως το κατευθύνουν προς μια ειδική συσκευή λήψης, και πατούν ένα κουμπί. Οπως δηλαδή, κάνει κάποιος με το τηλεχειριστήριό του για να αλλάξει κανάλι. Στην περίπτωση των κινητών, οι πληροφορίες εκπέμπονται μέσω της θύρας υπέρυθρων ακτινών ή με ραδιοκύματα. Ο χρήστης δεν χρειάζεται να υπογράψει. Μάλιστα, για μικρά ποσά (π.χ. αγορά αναψυκτικού από μηχάνημα) δεν χρειάζεται καν η πληκτρολόγηση του κωδικού.

Οι εκπομπές των εντολών πληρωμής είναι κρυπτογραφημένες, ενώ οι συνδρομητές που χάνουν τις συσκευές τους, μπορούν να τις απενεργοποιήσουν μέσα σε δευτερόλεπτα από τη στιγμή που θα ειδοποιήσουν την εταιρεία.

Πηγές: USA Today/Associated Press

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή