Εκρηξη στην Κερμπάλα, ένας Ιρακινός νεκρός τρεις τραυματίες

Τρίτη, 04 Νοεμβρίου 2003 08:21
A- A A+

Ενας Ιρακινός έχασε τη ζωή του κι άλλοι τρεις τραυματίσθηκαν χθες βράδυ από την έκρηξη εκρηκτικού μηχανισμού στην ιερή πόλη των Σιιτών Κερμπάλα, σε απόσταση 100 χλμ. νοτίως της Βαγδάτης, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας.

Ο μηχανισμός εξερράγη κοντά στο ξενοδοχείο Μπαράθα, που βρίσκεται πίσω από το τέμενος Αλ Μουχαγιάμ, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα. Η πρόσοψη του ξενοδοχείου υπέστη ζημιές, σύμφωνα με φωτογράφους.

Εκπρόσωπος της πολυεθνούς δύναμης, που τελεί υπό πολωνική διοίκηση, κι ελέγχει τις πέντε επαρχίες στο κέντρο και στον νότο του Ιράκ, τόνισε πως ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στο εσωτερικό, ή στο εξωτερικό ενός εγκαταλελειμμένου κτηρίου.

«Δεν υπήρξαν νεκροί, ή τραυματίες, μεταξύ των στρατιωτών της Συμμαχίας», τόνισε ο ίδιος εκπρόσωπος, τονίζοντας πως η ιρακινή αστυνομία διεξάγει έρευνες για την έκρηξη.

Στα μέσα Οκτωβρίου η Κερμπάλα γνώρισε μεγάλη ένταση μεταξύ των Σιιτών. Οπαδοί του αγιατολάχ Αλι Σιστάνι είχαν παρεμποδίσει οπαδούς του ριζοσπάστη ηγέτη Μοκτάντα Σαντρ να θέσουν υπό τον έλεγχό τους τα μαυσωλεία Χουσεΐν κι Αμπάς. Τότε είχε χάσει τη ζωή του ένα άτομο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή