Να αποσυρθούν από το Ιράκ κάλεσε τις ΗΠΑ η Συρία

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2003 09:15
A- A A+

Η Συρία κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να αποσυρθούν από το Ιράκ, υποστηρίζοντας, ότι το πρόβλημα των τρομοκρατικών επιθέσεων προέκυψε μετά την αμερικανική κατοχή της χώρας.

«Το πρόβλημα είναι η Αμερική, όχι η Συρία. Η Αμερική πρέπει να είναι πιό αντικειμενική, γιατί όταν εισέβαλε στο Ιράκ δεν υπήρχε τρομοκρατία και τώρα υπάρχει πρόβλημα τρομοκρατίας και Αλ-Κάϊντα. Η υπόθεση έχει τώρα αλλάξει, από τα όπλα μαζικής καταστροφής και της ανατροπής του προηγούμενου καθεστώτος καταλήξαμε στο καινούργιο πρόβλημα της τρομοκρατίας», τόνισε η εκπρόσωπος του συριακού υπουργείου Εξωτερικών, Μπάσρα Κανφάνι σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Ασαρκ Αλ Αουάσατ.

«Η Αμερική πρέπει να αποδεχτεί την πραγματικότητα που λέει ότι δεν είναι προς το συμφέρον της να συνεχίσει με αυτόν τον τρόπο στο Ιράκ. Πρέπει να παραδώσουν την εξουσία σε άλλες πλευρές που η συμπεριφορά τους είναι πιό αποδεκτή στους Ιρακινούς και να οδηγήσουν το Ιράκ πλησιέστερα προς την απόκτηση της ανεξαρτησίας του και τη διεξαγωγή εκλογών», τόνισε η εκπρόσωπος του συριακού υπουργείου Εξωτερικών και πρόσθεσε : «Τότε τα προβλήματα θα τελειώσουν».

Η Κανφάνι τόνισε επίσης ότι η Συρία θα αμυνθεί αν το Ισραήλ εξαπολύσει νέα επίθεση στο συριακό έδαφος. «Αν επαναληφθεί η επίθεση έχουμε το νόμιμο δικαίωμα της αυτοάμυνας με κάθε μέσο», τόνισε η εκπρόσωπος του συριακού υπουργείου Εξωτερικών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή