Δίκη «17Ν» : Απαλλαγή του Σωτήρη Κονδύλη ζήτησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2003 12:28
A- A A+

Την απαλλαγή του Σωτήρη Κονδύλη για μέρος των κατηγοριών που αντιμετωπίζει, ζήτησε η συνήγορός του, Μαρίνα Δαλιάνη, αγορεύοντας στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων όπου δικάζονται 19 κατηγορούμενοι για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη».

Στην αγόρευσή της η κ. Δαλιάνη είπε μεταξύ άλλων ότι ο κατηγορούμενος υπήρξε μέλος της «17 Νοέμβρη», όμως αποχώρησε το 1996. Σύμφωνα με τη συνήγορο υπεράσπισης ήταν επιλογή του η πολιτική βία, με αποτέλεσμα να διαπράξει ορισμένες αξιόποινες πράξεις, αλλά ποτέ δεν πυροβόλησε ή σκότωσε άνθρωπο.

Η κ. Δαλιάνη ζήτησε να απαλλαγεί ο κατηγορούμενος από την υπόθεση δολοφονίας του Τούρκου διπλωμάτη Ομέρ Σιπαχίογλου, τη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας Περιστερίου, καθώς και από την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σχετικά με την έκρηξη ρουκέτας στην αμερικανική πρεσβεία και τη συμπλοκή στα Σεπόλια.

Ο δεύτερος εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, Μάριος Δαλιάνης, αγορεύοντας στη συνέχεια υποστήριξε ότι η δίκη για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη», έχει τη λιγότερη δημοσιότητα καθώς και την ελλιπέστερη ενημέρωση.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου υπενθύμισε στον κ. Δαλιάνη ότι οι συνήγοροι υπεράσπισης δεν ήθελαν να βρίσκονται στην αίθουσα τηλεοπτικές κάμερες, ενώ τόνισε ότι καθημερινά τη δίκη παρακολουθούν 60 εως 80 δημοσιογράφοι.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ο συνήγορος υπεράσπισης του Σάββα Ξηρού, Φραγκίσκος Ραγκούσης είπε στο δικαστήριο ότι ο εντολέας του αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και πιθανή αιτία είναι ανεύρισμα το οποίο ωστόσο θα πρέπει να περιμένει για να διαπιστωθεί ως τις 12 Νοεμβρίου, οπότε και θα υποβληθεί σε αξονική τομογραφία.

Σε δήλωσή του στους δημοσιογράφους, ο Δημήτρης Κουφοντίνας, αναφέρθηκε στα πρόσφατα δημοσιεύματα που συνδέουν μυστικές υπηρεσίες με τη «17 Νοέμβρη», λέγοντας ότι «η 17 Νοέμβρη, δεν έχει καμμία σχέση με μυστικές υπηρεσίες».

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας πρόσθεσε : «Αλλοι έχουν σχέση με μυστικές υπηρεσίες. Ερχεται τώρα το FBI να παρασημοφορήσει τους Διώτη, Νασιάκο και Σύρο. Οπως κάποτε έλεγαν «ιδού ο στρατός σου», τώρα λένε ιδού η αστυνομία σου».

Η δίκη συνεχίζεται με την αγόρευση του κ. Δαλιάνη.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή