Βουλγαρική δέσμευση για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2003 15:19

A- A A+

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι συναντήσεις του προέδρου της Βουλγαρίας Γκεόργκι Παρβάνοφ, με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλο και τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη.

Η Ελλάδα στηρίζει ένθερμα την ένταξη της Βουλγαρίας στους ευρωατλαντικούς θεσμούς, δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, ο οποίος είχε συνάντηση περίπου μίας ώρας με τον κ. Παρβάνοφ. Από την πλευρά του ο Βούλγαρος πρόεδρος επανέλαβε τη δέσμευση της χώρας του για την ολοκλήρωση του έργου του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης.

Συζητήθηκαν επίσης, οι δυνατότητες διάνοιξης νέων διόδων στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, ενώ ο κ. Παρβάνοφ έκανε λόγο για τα πολύ θετικά αποτελέσματα του εξαμήνου της ελληνικής κοινοτικής Προεδρίας, σε σχέση με την περιοχή των Βαλκανίων. Σχολιάζοντας τη στήριξη της Αθήνας στον αγώνα ενίσχυσης της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας του, ο κ. Παρβάνοφ δήλωσε ότι η ελληνική υποστήριξη είναι « ο ούριος άνεμος στα πανιά της Βουλγαρίας στο δρόμο προς τις Βρυξέλλες».

Στη συνέχεια ο κ. Παρβάνοφ συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη. Οι δύο άνδρες επαναβεβαίωσαν τη θέλησή τους για σύσφιγξη των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών και τη διάνοιξη νέων διόδων στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για τη λειτουργία του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, ο κ.Σημίτης παρέπεμψε στη σχετική σύσκεψη που θα έχουν απόψε οι αρμόδιοι υπουργοί των δύο χωρών.

Σε ερώτηση για τη λειτουργία του πυρηνικού εργοστασίου του Κοζλοντούι, ο κ. Παρβάνοφ είπε ότι ο πρώτος και ο δεύτερος αντιδραστήρας του εργοστασίου έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, ενώ οι δύο άλλοι θα υποβληθούν σε έλεγχο της Ε.Ε..

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή