«Σκληρός ο χειμώνας στο Ιράκ»

Πέμπτη, 06 Νοεμβρίου 2003 09:31
A- A A+

Οι επόμενοι μήνες στο Ιράκ θα είναι σκληροί για τις συμμαχικές δυνάμεις λόγω της κλιμάκωσης των επιθέσεων των ανταρτών, προειδοποίησε σήμερα ο ειδικός αντιπρόσωπος της Βρετανίας στη Βαγδάτη, σερ Τζέρεμι Γκρίστοκ, ενώ την ίδια στιγμή οι αμερικανικές αρχές δηλώνουν ότι χιλιάδες στρατιώτες πρέπει να είναι έτοιμοι για να αναπτυχθούν στο ιρακινό μέτωπο.

«Πιστεύω ότι είμαστε μπροστά σε ένα σκληρό χειμώνα», τόνισε ο Γκρίνστοκ σε συνέντευξή τους στους “Times”, προσθέτοντας ότι τα βρετανικά στρατεύματα ενδέχεται να βρίσκονται στο Ιράκ και το 2005.

«Οι αντάρτες προσπαθούν να αποκλείσουν τη Βαγδάτη και να εμφανίσουν το Ιράκ ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει με τις συμμαχικές δυνάμεις», δήλωσε ο αντιπρόσωπος της Βρετανίας στο Ιράκ.

Ο Γκρίνστοκ επέκρινε τις γειτονικές χώρες του Ιράκ - τη Συρία, το Ιράν και τη Σαουδική Αραβία – επειδή, όπως ανέφερε, δεν κάνουν τίποτα για να σταματήσουν τη διείσδυση ανταρτών στο Ιράκ.

Στην Ουάσινγκτον, αξιωματούχοι του υπουργείου Αμυνας ανέφεραν ότι το Πεντάγωνο πρόκειται να εκδώσει διαταγή με την οποία θα καλεί χιλιάδες στρατιώτες, μεταξύ των οποίων και εφέδρους, να είναι έτοιμοι να υπηρετήσουν στο Ιράκ από τις αρχές του επόμενου χρόνου.

Ο στρατηγός των Πεζοναυτών, Πίτερ Πέις, υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου, δήλωσε ότι τα πρόσθετα στρατεύματα θα σταλούν στο Ιράκ για να αντικαταστήσουν τμήματα των σημερινών δυνάμεων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή