Σπόρια άνθρακα σε ταχυδρομεία των ΗΠΑ

Παρασκευή, 07 Νοεμβρίου 2003 07:27
A- A A+

Έντεκα ταχυδρομικά γραφεία στην περιοχή της Ουάσινγκτον έκλεισαν την Πέμπτη, όταν ένας αισθητήρας σε στρατιωτική εγκατάσταση, που διαχωρίζεται χειρωνακτικά η αλληλογραφία ανίχνευσε σπόρια άνθρακα.

Δύο προκαταρκτικά τεστ έδειξαν ότι τα σπόρια άνθρακα ανιχνεύτηκαν σε εγκατάσταση στη νοτιοανατολική Ουάσινγκτον. Τα υπόλοιπα ταχυδρομικά γραφεία έκλεισαν προληπτικά, δήλωσε ο Αζεέζ Τζαφέρ, εκπρόσωπος των αμερικανικών ταχυδρομείων στον τηλεοπτικό σταθμό WRC της Ουάσινγκτον. Τα τελικά αποτελέσματα των εξετάσεων αναμένονται κατά πάσα πιθανότητα το επόμενο 48ωρο.

Το ταχυδρομικό γραφείο στην στρατιωτική εγκατάσταση έκλεισε αμέσως μόλις ο αισθητήρας ανίχνευσε τα σπόρια άνθρακα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ναυτικού, διοικητής Κόνραντ Τσαν. Σύμφωνα με δήλωση του στην εφημερίδα Washington Post, δεν υπάρχει ένδειξη ότι κάποιοι από τους εργαζόμενους μολύνθηκαν από τον άνθρακα.

Επιστολές με σπόρια άνθρακα ευθύνονται για τον θάνατο πέντε ατόμων στις ΗΠΑ, πριν δύο χρόνια, μεταξύ των οποίων ήταν και δυο υπάλληλοι των αμερικανικών ταχυδρομείων. Από τότε η υπηρεσία τοποθέτησε αυτόματους βιολογικούς αισθητήρες στις εγκαταστάσεις της προκειμένου να ανιχνεύονται άμεσα οι θανατηφόροι βιολογικοί παράγοντες που εισέρχονται στο χώρο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή