Οι ΗΠΑ για το μορατόριουμ των πυρηνικών δοκιμών

Παρασκευή, 07 Νοεμβρίου 2003 07:29
A- A A+

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρόκειται να αναστείλουν το μορατόριουμ των πυρηνικών δοκιμών, ενώ σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας των ΗΠΑ, Σπένσερ Αμπραχαμ δεν δημιουργούν νέους τύπους πυρηνικών όπλων.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ρώσο υπουργό Ατομικής Ενέργειας, Αλεξάντερ Ρουμιάντσεφ στην Ουάσινγκτον, ο Αμπραχαμ είπε ωστόσο πως το υπουργείο του εξετάζει πολύ σοβαρά το αίτημα του Πενταγώνου για την αναβάθμιση ορισμένων τύπων όπλων. Συγκεκριμένα, είπε, ότι Αμερικανοί στρατιωτικοί ειδικοί θέλουν να ξέρουν έαν μπορούν ή όχι να τα χρησιμοποιήσουν για την καταστροφή υπόγειων στόχων.

Ο Ρώσος υπουργός από την πλευρά του, είπε ότι «τα πυρηνικά όπλα είναι όπλα ειρήνης στην πραγματικότητα», καθώς αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα. «Είναι παράδοξο, αλλά όσο πιο εξελιγμένα είναι τα πυρηνικά όπλα, τόσο πιο πολύ κάποια καθεστώτα τα φοβούνται. Για αυτό θα πρέπει τα πυρηνικά όπλα να εξελίσσονται συνεχώς. Οτιδήποτε νέο στον τομέα των πυρηνικών όπλων ενισχύει την σταθεροποίηση της ειρήνης», τόνισε ο Αλεξάντερ Ρουμιάντσεφ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή