Τάιμς Ν. Υόρκης: Κοντά στη σύλληψη του Σαντάμ νέα ειδική δύναμη των ΗΠΑ

Παρασκευή, 07 Νοεμβρίου 2003 12:27
A- A A+

Νέα στρατιωτική μονάδα που πρόσφατα συγκροτήθηκε από τις ΗΠΑ με αποστολή τον εντοπισμό των δυο πλέον καταζητούμενων ανθρώπων στον κόσμο, του Σαντάμ Χουσέιν και του Οσάμα μπιν Λάντεν, βρίσκεται κοντά στα ίχνη του πρώην δικτάτορα του Ιράκ, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα των Τάιμς της Νέας Υόρκης.

Επικαλούμενη πηγές του Πενταγώνου και στρατιωτικούς αξιωματούχους, η εφημερίδα αναφέρει ότι ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων από την Ερυθρά Θάλασσα ως τον Ινδικό Ωκεανό, συγκρότησε την ειδική αυτή δύναμη τους τελευταίους μήνες για να εντοπίσει τον Σαντάμ και τον μπιν Λάντεν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο στρατηγός Τζον Αμπιζαιντ, αποφάσισε τη διάλυση δύο σωμάτων τα οποία ερευνούσαν χωριστά για τους δυο άνδρες και τα αντικατέστησε με μια πιο ευέλικτη δύναμη, η οποία σύμφωνα με το δημοσίευμα των Τάιμς βρίσκεται ήδη κοντά στα ίχνη του Σαντάμ.

Η δράση της δεν περιορίζεται εντός των ιρακινών και των αφγανικών συνόρων, ωστόσο για να ενεργήσει στο έδαφος ξένου κράτους χρειάζεται την έγκριση της κυβέρνησής του.

Στόχος της δύναμης αυτής που φέρει την ονομασία Task Force 121 και δρα μυστικά, είναι να ενεργεί γρήγορα αξιολογώντας πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών με σκοπό τον εντοπισμό «στόχων υψηλής αξίας».

Η δύναμη αυτή, τα μέλη της οποίας προέρχονται από το στρατό ξηράς, την αεροπορία και το σώμα των πεζοναυτών, ενισχύεται από μια συμβατική δύναμη, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αποκλείσει την περιοχή εντός της οποίας θα πραγματοποιηθεί μια επιδρομή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή