Πρόγνωση καιρού

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2003 07:00
A- A A+

Νεφώσεις με ασθενείς βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά, προβλέπει για σήμερα Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τη Βόρεια Κρήτη.

Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, που στα βόρεια θα είναι τοπικά αυξημένες και θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στη Μακεδονία, τη Θράκη και το Βορειοανατολικό Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί, στα δυτικά μέτριοι μέχρι ισχυροί, στα ανατολικά πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και στο Αιγαίο τοπικά πολύ θυελλώδεις, έντασης 9 και πιθανώς 10 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 1 έως 7 βαθμούς Κελσίου, στα δυτικά από 5 έως 16 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Τρίτη στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τη Βόρεια Κρήτη, προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις, που μετά το μεσημέρι στη Δυτική Ελλάδα και τη Μακεδονία θα α υξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά. Το βράδυ είναι πιθανό να χιονίσει και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου με χαμηλότερο υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και από το βράδυ πολύ ισχυροί και στο Ιόνιο θυελλώδεις. Στην υπόλοιπη χώρα βόρειο βορειοανατολικοί αρχικά ισχυροί έως πολύ ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο θυελλώδεις με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί, πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις και στα ανατολικά πολύ θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή