Ρίτσαρντ Αρμιτατζ : «Στόχος της Αλ-Κάϊντα η βασιλική οικογένεια της Σ. Αραβίας»

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2003 10:03
A- A A+

Στόχο, να ανατρέψει τη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας, έχει η Αλ-Κάϊντα, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών, Ρίτσαρντ Αρμιτατζ, στο αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια.

«Είναι σαφές ότι η Αλ-Κάϊντα θέλει να ανατρέψει τη βασιλική οικογένεια και την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας», τόνισε ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών, ο οποίος βρίσκεται στη Σαουδική Αραβία και είχε συνομιλίες με τον διάδοχο του θρόνου, πρίγκιπα Αμπντάλα όσον αφορά την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Οι δηλώσεις Αρμιτατζ ακολούθησαν τη βομβιστική επίθεση ισλαμιστών καμικάζι σε συγκρότημα πολυτελών κατοικιών στο Ριάντ όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 17 άτομα ,ανάμεσά τους και πέντε μικρά παιδιά, και τραυματίστηκαν 120, σύμφωνα με επίσημες πηγές.

Μεταξύ των νεκρών είναι επτά Λιβανέζοι, τέσσερις Αιγύπτιοι, ένας Σαουδάραβας και ένας Σουδανός, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί η εθνικότητα των υπολοίπων.

Οι σαουδαραβικές αρχές δεν έχουν ακόμη αποκαλύψει εάν η επίθεση πραγματοποιήθηκε από έναν ή περισσότερους καμικάζι.

Ο Ρίτσαρντ Αρμιτατζ προειδοποίησε ότι πρόκειται να ακολουθήσουν κι άλλες παρόμοιες επιθέσεις στο μέλλον.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζωρτζ Μπους, σε μήνυμά του προς τον πρίγκιπα Αμπντάλα εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή