Νεκρός από σφαίρα ο δήμαρχος σιϊτικού προαστίου της Βαγδάτης

Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2003 07:44
A- A A+

Σκοτώθηκε από σφαίρα, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τα αμερικανικά στρατεύματα, ο δήμαρχος του σιιτικού προαστίου της Βαγδάτης, Σαντρ Σίτυ, Μοχάμεντ Γάζι αλ Καάμπι, ο οποίος υποστηριζόταν από τις ΗΠΑ, ανακοίνωσε χθες βράδυ ο αμερικανικός στρατός.

Το αμερικανικό επιτελείο (Centcom), τόνισε, πως ο θάνατος αυτός, του οποίου οι συνθήκες ερευνώνται, συνέβη στο κτίριο της δημαρχίας του Σαντρ Σίτυ, του οποίου δήμαρχος ήταν ο Καάμπι.

«Το γεγονός αυτό αποτελεί το αποτέλεσμα μίας σύγκρουσης έπειτα από άρνηση του Μοχάμαντ να ακολουθήσει τις οδηγίες του επικεφαλής της ασφάλειας στο κτίριο, ο οποίος εφήρμοζε τις οδηγίες ασφάλειας που τηρούνται μετά τις πρόσφατες επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα», προστίθεται στο ανακοινωθέν του επιτελείου.

Ο δήμαρχος του Σαντρ Σίτι, πληγώθηκε στο κάτω μέρος του σώματός του από πυροβολισμό που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, τονίζει η ίδια πηγή. Μολονότι δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες επί τόπου, προτού μεταφερθεί σε αμερικανικό στρατιωτικό νοσοκομείο, κατά τη διακομιδή του διαπιστώθηκε ο θάνατος του Καάμπι, τονίζει το επιτελείο που όμως δεν αναφέρει το είδος των τραυμάτων, ούτε και την ταυτότητα εκείνου που πυροβόλησε.

Αξιωματικός των συμμαχικών δυνάμεων δήλωσε πως δεν είναι σε θέση να δώσει οποιαδήποτε άλλη πληροφορία.

Οι αμερικανικές δυνάμεις είχαν ανακαταλάβει τον Οκτώβριο το κτήριο της δημαρχίας, το οποίο είχαν καταλέβει επί μία εβδομάδα οπαδοί του νεαρού ριζοσπάστη κληρικού Μοκτάντα Σαντρ, ο οποίος είναι αντίθετος στη σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου που είχαν διορίσει οι Αμερικανοί.

Νωρίτερα, δύο Αμερικανοί στρατιώτες είχαν χάσει τη ζωή τους και τέσσερις άλλοι είχαν τραυματισθεί σε ενέδρα στο Σαντρ Σίτι, ενώ η ένοπλη πολιτοφυλακή «Στρατός του Μέχντι» του Μοκτάντα Σαντρ είχε χάσει δύο άνδρες σε ανταλλαγή πυρών με αμερικανικά στρατεύματα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή