Πολωνία : Απαραίτητη η παρουσία στρατιωτών στο Ιράκ, λέει ο πρωθυπουργός

Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2003 11:15
A- A A+

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Λέζεκ Μίλερ μιλώντας σε στρατιώτες που έχουν αναπτυχθεί στο Ιράκ επισήμανε ότι η αποστολή τους είναι ιδιαίτερης σημασίας για την ανοικοδόμηση του Ιράκ και την παγκόσμια ασφάλεια, παρά τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Στην ομιλία του ενώπιον εκατοντάδων στρατιωτών, που συμμετέχουν στην πολυεθνική δύναμη, η οποία είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια στο κεντρικό Ιράκ, ο Λέζεκ Μίλερ τίμησε τη μνήμη του πρώτου Πολωνού στρατιώτη που σκοτώθηκε στο Ιράκ, την περασμένη εβδομάδα.

«Αυτή είναι μία διαδικασία που έχει κόστος, συχνά οδυνηρό, το οποίο πολλοί άνθρωποι δεν κατανοούν ακόμα, όμως είναι απαραίτητη και για αυτό βρισκόμαστε εδώ στο Ιράκ», ανέφερε ο πολωνός πρωθυπουργός. Η ομιλία του προς τους πολωνούς στρατιώτες έγινε την ημέρα που οι Πολωνοί γιορτάζουν την ανεξαρτησία τους.

«Βρισκόμαστε εδώ για να συμβάλουμε στην οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος στο Ιράκ και θα παραμείνουμε μέχρι να είναι σε θέση οι νέες ιρακινές αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες για τη χώρα τους και την ασφάλεια των πολιτών της», πρόσθεσε ο Μίλερ.

Παρά την αντίθεση της πολωνικής κοινής γνώμης στον πόλεμο, η πολωνική κυβέρνηση υποστήριξε την αμερικανική εκστρατεία για την ανατροπή του Σαντάμ Χουσεΐν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή