Βρετανοί ολυμπιονίκες: Kαλύτερη στιγμή για την επιστροφή των Μαρμάρων οι Ολυμπιακοί

Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2003 12:49
A- A A+

Μήνυμα για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα, έστειλαν οι βρετανοί Ολυμπιονίκες Αλαν Γουέλς (χρυσό μετάλλιο στα 100 μ. στη Μόσχα το 1980) και Στήβ Σμίθ (χάλκινο μετάλλιο στο άλμα εις ύψος και αρχηγός της βρετανικής Ολυμπιακής Ομάδας στην Ατλάντα) από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, τον οποίο επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί.

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν είναι μόνο αθλητικό, αλλά και πολιτιστικό γεγονός και η Ελλάδα αντιπροσωπεύει τον πολιτισμό», δήλωσαν οι δύο ολυμπιονίκες, προσθέτοντας ότι «η καλύτερη στιγμή για τη βρετανική κυβέρνηση να επιστρέψει τα Μάρμαρα του Παρθενώνα είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας, τον Αύγουστο του 2004».

Οι δύο Ολυμπιονίκες συνοδεύονταν στην επίσκεψή τους στην Ακρόπολη από τους Γκάρυ Μπάρτσετ και Φρέντυ Νιου, μέλη της βρετανικής επιτροπής για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα.

Όπως δήλωσε ο κ. Νιού, η κοινή γνώμη στην Βρετανία τάσσεται υπέρ της επιστροφής σε αναλογία 8 προς 1, ενώ το ποσοστό των βρετανών βουλευτών που συντάσσεται με το ελληνικό αίτημα αγγίζει το 66%.

«Ο κόσμος ξέρει τι πρέπει να γίνει, ενώ η βρετανική κυβέρνηση που μέχρι πέρυσι ήταν αρνητική, άλλαξε θέση και τώρα το ζήτημα το χειρίζεται το Βρετανικό Μουσείο, κάτι το οποίο θεωρώ θετικό», επεσήμανε ο κ. Νιού.

Σημειώνεται ότι εκτός των δύο ολυμπιονικών άλλοι εννέα βρετανοί αθλητές είναι υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα: Lindford Christie (χρυσό μετάλλιο στα 100 μ. Βαρκελώνη 1992), Jonathan Edwards (χρυσό μετάλλιο στο τριπλούν, Σίδνεϊ, 2000), Jayne Torvill και Christopher Dean (χρυσό μετάλλιο στο καλλιτεχνικό πατινάζ, Σαράγιεβο 1984), Tessa Sanderson (χρυσό μετάλλιο στο ακόντιο, Λος Αντζελες 1984), David Hemery (χρυσό μετάλλιο στα 400 μ. μετ’ εμποδίων, Μεξικό 1968), Jason Queally (χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα 1χλμ. Ατομική χρονομέτρηση-ποδηλασία, Σίδνεϊ 2000), Mark Richardson (ασημένιο μετάλλιο σκυταλοδρομία 4χ400, Ατλάντα 1996) και Chris Hoy (ασημένιο μετάλλιο στο δέκαθλο, Μόσχα 1980, Λος Αντζελες 1984).

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV