Όσο υπάρχει κατοχή θα υπάρχει και αντίσταση λέει ο γ.γ του Αραβικού Συνδέσμου για το Ιράκ

Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2003 13:15
A- A A+

Η αντίσταση στο Ιράκ θα συνεχιστεί όσο διατηρείται η αμερικανική κατοχή τόνισε ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου, Αμρ Μούσα, ενώπιον του αμερικανού απεσταλμένου Ρίτσαρντ ¶ρμιτατζ, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους μετά το τέλος της συνάντησης των δύο ανδρών.

«Όσο υπάρχει κατοχή, θα υπάρχει αντίσταση, είτε πρόκειται για το Ιράκ, είτε για την Παλαιστίνη» τόνισε ο κ. Μούσα. Ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου εξέφρασε την ανησυχία των Αράβων εξαιτίας της κατάστασης στο Ιράκ και υπογράμμισε ότι το αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγηθεί το Παλαιστινιακό, προκαλεί την οργή του αραβικού κόσμου, με ενδεχόμενες σοβαρότατες συνέπειες. Ζήτησε ακόμα από τις ΗΠΑ να αναλάβουν εκ νέου το ρόλο του αμερόληπτου μεσολαβητή και να μην παραμένουν προσκολλημένες στο πλευρό του Ισραήλ.

Ο κ. ¶ρμιτατζ από πλευράς του, απέρριψε την αντίληψη σύμφωνα με την οποία πιθανή λύση του Παλαιστινιακού θα έδινε ένα τέλος στις τρομοκρατικές επιθέσεις κατά των ΗΠΑ και των δυτικών συμφερόντων και τόνισε ότι η μεταβίβαση τα εξουσίας στο Ιράκ δεν μπορεί να γίνει προτού σχηματιστεί μια πολιτική δομή ικανή να αναλάβει και να φέρει εις πέρας τη διακυβέρνηση του νέου Ιράκ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή