«Δύσκολο το έργο υπεράσπισης του Γιωτόπουλου»

Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2003 14:43
A- A A+

Δύσκολο χαρακτήρισε το υπερασπιστικό έργο ο συνήγορος του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου Κώστας Χρυσικόπουλος, ο οποίος αγορεύει ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Όπως είπε ο κ. Χρυσικόπουλος, η δυσκολία στην υπεράσπιση του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου δεν ήταν οι 963 κατηγορίες που αντιμετωπίζει αλλά το γεγονός πως η δίκη έγινε πριν από την έναρξή της και ο Γιωτόπουλος καταδικάστηκε πριν ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία.

Ο συνήγορος του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου τόνισε στο δικαστήριο ότι από την πρώτη μέρα της δίκης ο εισαγγελέας έδειξε ότι ήταν πεπεισμένος για την ενοχή του κατηγορουμένου, ενώ όπως ανέφερε ο αγορεύων «η τοποθέτηση του τακτικού εισαγγελέα διακατέχεται από μια σπάνια λεκτική βία έναντι των κατηγορουμένων».

Ο κ. Χρυσικόπουλος ζήτησε από το δικαστήριο να ξεχωρίσει το ψέμα από τους μύθους και την πραγματικότητα επισημαίνοντας ότι αυτό δεν το οφείλουν στους κατηγορουμένους αλλά στην ελληνική κοινωνία.

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσικόπουλο, από τις ίδιες τις προκηρύξεις της ''17Ν'' η οργάνωση προσδιορίζεται ως μια εξωθεσμική αντικαθεστωτική αριστερή ομάδα της οποίας η δομή ήταν αυστηρά εθελοντικής βάσης με οριζόντια ιεραρχία.

«Η πολιτική αγωγή», είπε ο κ. Χρυσικόπουλος, «συγχέει τη δράση της ''17Ν'' με αυτές μεγάλων οργανώσεων ή κομμάτων. Οργανώσεις σαν τη ''17Ν'' δεν είχαν δεσπόζουσες προσωπικότητες και πολύ περισσότερο δεν είχαν ηθικούς αυτουργούς».

Ο συνήγορος αναφέρθηκε εκτενώς στο μύθο, όπως υποστήριξε, της ιεραρχικής δομής της οργάνωσης ο οποίος είχε σχηματιστεί και υπήρχε πολύ πριν οι αρχές προβούν στις συλλήψεις των κατηγορουμένων.

Ζήτησε επίσης από το δικαστήριο να αμφιβάλλει για τα σενάρια που γράφτηκαν με βάση τις προανακριτικές απολογίες, καθώς δείχνουν να έχουν προσαρμοστεί στο μύθο για τη ''17Ν''.

Η αγόρευση του κ. Χρυσικόπουλου συνεχίζεται.

Πηγή: AΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή