Γ. Παπαντωνίου: «Δεν υπάρχει στρατιωτική απειλή από το βορρά»

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2003 15:31
A- A A+

«Δεν υπάρχει στρατιωτική απειλή από το βορρά. Συμφωνώ για το απρόβλεπτο των εξελίξεων στα δυτικά Βαλκάνια, για το λόγο αυτό δεν αφοπλίζουμε τα βόρεια σύνορά μας, προχωράμε σε αναδιάταξη των δυνάμεών μας και διατηρούμε πάντα το β'Σώμα στρατού στη Βέροια, που καλύπτει Μακεδονία και Θράκη και που είναι άρτια εξοπλισμένο», δήλωσε ο υπουργός ¶μυνας Γιάννος Παπαντωνίου, στην Επιτροπή ¶μυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, την οποία ενημέρωσε σχετικά με την μελλοντική δομή των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Σε ό,τι αφορά τη νέα δομή των δυνάμεων η οποία αποφασίστηκε σε πρόσφατη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, ο κ. Παπαντωνίου επισήμανε ότι καλύπτει και το πιο απαισιόδοξο σενάριο με την Τουρκία, καθώς «η Τουρκία βρίσκεται σε ασταθή φάση και πρέπει να είμαστε έτοιμοι και για το ενδεχόμενο αναστροφής του καλού κλίματος».

«Ενεργός πλέον είναι μόνο ο εξ ανατολών κίνδυνος, καθώς δεν έχει σημειωθεί καμιά εξέλιξη στο Κυπριακό και το Αιγαίο και η Τουρκία εμμένει στις αδιάλλακτες σχέσεις της» συμπλήρωσε ο κ. Παπαντωνίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή