Εκπτωση ή δωρεάν είσοδο με την «Κάρτα Πολιτισμού»

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2003 16:31
A- A A+

Το «πρόγραμμα Πολιτισμός για Ολους - Κάρτα Πολιτισμού», που απευθύνεται σε όλες τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, παρουσιάστηκε σήμερα από τον υπουργό Πολιτισμού Ευάγγελο Βενιζέλο.

Με εκπτώσεις –στις περιπτώσεις που δεν θα ισχύει η ελεύθερη είσοδος- το κοινό θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε κινηματογραφικές προβολές, θέατρα, χορευτικές παραστάσεις, εκθέσεις ή και μουσικά γεγονότα, από φορείς που είναι συμβεβλημένοι με το υπουργείο Πολιτισμού.

Η Κάρτα Πολιτισμού θα ισχύει από Δευτέρα ως και Παρασκευή και προβλέπει:

- Ελεύθερη είσοδο στις κυριακάτικες πρωινές εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

- Έκπτωση στην αγορά βιβλίων

- Ελεύθερη είσοδο στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του υπουργείου Πολιτισμού και των φορέων του, δηλαδή, σε θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις

Κάτοχοι της κάρτας μπορούν να γίνουν όσοι έχουν κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ, όσοι είναι ηλικίας μέχρι 30 ετών, οι πολύτεκνες οικογένειες, μέλη των ΚΑΠΗ, άτομα με αναπηρία καθώς και οι συνοδοί των τυφλών και όσων χρησιμοποιούν αναπηρικά αμαξίδια, οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, ειδικές κοινωνικές ομάδες (όσοι μετέχουν σε πρόγραμμα απεξάρτησης και αποϊδρυματοποίησης και άλλες ειδικές ομάδες).

Οι δικαιούχοι της Κάρτας Πολιτισμού μπορούν να καταθέτουν τα δικαιολογητικά μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, και θα τούς αποστέλλεται ταχυδρομικά.

Να σημειωθεί ότι από Νοέμβριο μέχρι τέλη Μαρτίου η είσοδος στα μουσεία όλης της χώρας γίνεται ελεύθερη, για όλους τους Ελληνες πολίτες, ανεξαρτήτως κοινωνικών ομάδων.

Προτεινόμενα για εσάς