H Μοnde για τις χθεσινοβραδινές εκρήξεις στην Αθήνα

Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2003 15:18
A- A A+

Αναφορά στις εκρήξεις εμπρηστικών μηχανισμών σε περιοχές του λεκανοπεδίου της Αθήνας κάνει το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων και η εφημερίδα Le Monde στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Γίνεται αναφορά στις χθεσινοβραδινές εμπρηστικές επιθέσεις αλλά και σε ανάλογα περιστατικά που συνέβησαν την προηγούμενη εβδομάδα στην ελληνική πρωτεύουσα, τα οποία στο σύνολό τους, όπως αναφέρεται, εντάσσονται στο πλαίσιο ενεργειών του αναρχικού κινήματος με αίτημα την απελευθέρωση επτά διαδηλωτών που συνελήφθησαν στα επεισόδια της Θεσσαλονίκης τον περασμένο Ιούνιο. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στη συγκέντρωση των νεαρών αναρχικών έξω από το σπίτι του πρωθυπουργού Κ. Σημμίτη.

Την ευθύνη για την έκρηξη των αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών σε πέντε τράπεζες και στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στο Αιγάλεω, ανέλαβε άγνωστος για λογαριασμό της οργάνωσης «Επαναστατική Αλληλεγγύη» με τηλεφώνημα στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής που χειρίζονται την υπόθεση, θεωρούν πως δεν πρόκειται για επαναδραστηριοποίηση της οργάνωσης «Επαναστατική Αλληλεγγύη» που έδρασε την προηγούμενη δεκαετία, αλλά πρόκειται για ομάδα νεαρών αναρχικών, οι οποίοι χρησιμοποιούν την επωνυμία γνωστών οργανώσεων, όπως «Επαναστατική Αλληλεγγύη» και «Χρήστος Κασσίμης» προ ημερών. Ωστόσο, αναφερόμενοι στις χθεσινοβραδινές εμπρηστικές επιθέσεις ανέφεραν ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο, αφού μέσα σε χρονικό διάστημα περίπου 20 με 25 λεπτών επλήγησαν στόχοι απο την περιοχή της Παιανίας μέχρι και το Αιγάλεω.

Η πρώτη έκρηξη έγινε στο υποκατάστημα της Εθνικής στην Καλλιθέα, στη συμβολή των οδών Θησέως και Ασκληπιείου και δέκα λεπτά αργότερα σημειώθηκαν οι εκρήξεις στα υποκαταστήματα της Λαϊκής και Πειραιώς, που είναι δίπλα, στη λεωφόρο Λαυρίου στην Παιανία.

Από τις εκρήξεις αυτές σημειώθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στην είσοδο της Λαϊκής Τράπεζας και στο μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων της Πειραιώς.

Στη 01:37 έγινε η τέταρτη έκρηξη στο υποκατάστημα της Eurobank, στην οδό Αγ. Μελετίου 121, στον Αγ. Παντελεήμονα και σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημιές στο μηχάνημα αυτόματης ανάληψης.

Πέντε λεπτά αργότερα σημειώθηκε πέμπτη έκρηξη, αυτή τη φορά στο υποκατάστημα της Αγροτικής, στην οδό Λαμίας 12 στους Αμπελοκήπους και καταστράφηκε η τζαμαρία της τράπεζας.

Μισή ώρα αργότερα σημειώθηκε έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στην οδό Κορυτσά 66 στο Αιγάλεω.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή