Απηλλάγη των κατηγοριών για σύγκρουση συμφερόντων ο Ρίτσαρντ Περλ

Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2003 07:04
A- A A+

Ο Ρίτσαρντ Περλ, ένας από τους πλέον διαπρύσιους υποστηρικτές του πολέμου στο Ιράκ, απηλλάγη των κατηγοριών για σύγκρουση συμφερόντων που τον είχαν αναγκάσει να παραιτηθεί στα τέλη Μαρτίου από μία σημαντική θέση στο Πεντάγωνο, ανακοίνωσε χθες βράδυ ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ.

Τα αποτελέσματα της έρευνας από τον γενικό επιθεωρητή του Πενταγώνου, «επιβεβαιώνουν την ακεραιότητα του Συμβουλίου για την Πολιτική της Αμυνας (DPB)», ένα συμβουλευτικό όργανο του οποίου προήδρευε ο Περλ, συνεπώς και την ακεραιότητα της «συμμετοχής του ιδίου του Περλ», όπως τονίζει ο Ράμσφελντ στο ανακοινωθέν που εξέδωσε κατά την άφιξή του στη Σεούλ, όπου θα πραγματοποιήσει 48ωρη επίσημη επίσκεψη.

Ο Περλ είχε παραιτηθεί στις 26 Μαρτίου μετά τις κατηγορίες από τον αμερικανικό Τύπο, πως εξαργύρωσε τον ρόλο του μεσολαβητή για να δεχθεί το Πεντάγωνο την πώληση των μετοχών της υπό χρεωκοπία αμερικανικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών Global Crossing στην ανταγωνίστριά της Hutchison Whampoa από το Χονγκ Κονγκ, η οποία διατηρεί δεσμούς με την Κίνα. Η εταιρεία είχε υποσχεθεί στον Περλ 200.000 δολάρια, και σε περίπτωση επιτυχίας άλλα 600,000 δολάρια.

«Ο γενικός επιθεωρητής, έπειτα από εξάμηνη έρευνα, απεφάνθη πως οι δραστηριότητες του Περλ είναι σύμφωνες προς τους ρυθμιστικούς και νομοθετημένους κανονισμούς για τα ιδιαίτερα μέλη (όπως ο πρόεδρος και τα μέλη της PDB), τα οποία εργάζονται ως ειδικοί υπάλληλοι της κυβέρνησης», τονίζεται στο ανακοινωθέν του Ράμσφελντ.

Ανώτατο στέλεχος του Πενταγώνου τόνισε πάντως πως είναι ελάχιστες οι πιθανότητες να αποκατασταθεί ο Περλ στην προεδρία της PDB, της οποίας παραμένει μέλος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή