Ενταση το πρωΐ στον χώρο του Πολυτεχνείου

Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2003 10:04
A- A A+

Ενταση παρατηρήθηκε το πρωΐ στο χώρο του Πολυτεχνείου την ώρα που προσήλθε να καταθέσει στεφάνι ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ομάδα αριστεριστών άρχισε να φωνάζει συνθήματα εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής, ενώ άρχισαν να εκσφεντονίζονται προς κάθε κατεύθυνση κύπελα με καφέ, μπουκάλια με νερό και άλλα αντικείμενα.

Η ένταση κράτησε για λίγα λεπτά με αποτελέσμα να καθυστερήσει η κατάθεση στεφάνου απο τον εκπρόσωπο του προέδρου της Δημοκρατίας.

Ομως, λίγα λεπτά αργότερα τα πνεύματα ηρέμησαν και η κατάθεση στεφάνων συνεχίστηκε.

Οι πύλες του Πολυτεχνείου άνοιξαν σήμερα στις 8 το πρωΐ, τελευταία μέρα των εκδηλώσεων της 30ης επετείου του Πολυτεχνείου και άνθρωποι κάθε ηλικίας άρχισαν να προσέρχονται στο χώρο του Ιδρύματος, για να αποτίσουν φόρο τιμής.

Η πλειονότητα είναι μαθητές, καθώς σε πολλά σχολεία σήμερα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις στη μνήμη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι πύλες του Πολυτεχνείου θα κλείσουν στη 1 μετά το μεσημέρι και θα αρχίσουν μέσα στο χωρο του Ιδρύματος οι ομιλίες και το προσκλητήριο νεκρών.

Αμέσως μετά αναμένεται να ξεκινήσει η καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια. Χιλιάδες αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός, προκειμένου να περιφρουρήσουν την πορεία των διαδηλωτών.

Υπενθυμίζεται οτι όλες οι σχολές του κέντρου της Αθήνας είναι κλειστές, ενώ εκατοντάδες φοιτητές, καθηγητές αλλά και το συνδικάτο των οικοδόμων περιφρουρούν τους χώρους μέσα στο κτίριο της οδού Πατησίων.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή