Σε νέο κύκλο συνομιλιών με τη Β. Κορέα ελπίζουν οι ΗΠΑ

Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2003 10:26
A- A A+

Ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών, Τζέιμς Κέλι εξέφρασε την ελπίδα ότι στα μέσα Δεκεμβρίου μπορεί να διεξαχθεί νέος γύρος συνομιλιών για το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας.

Ερωτηθείς εάν μπορούν να γίνουν συνομιλίες στα μέσα Δεκεμβρίου, ο Κέλι δήλωσε στους δημοσιογράφους : «Ελπίζουμε, αλλά δεν είμαστε βέβαιοι».

Ο Κέλι πρόσθεσε ότι ενημέρωσε σχετικά τον ιάπωνα υπουργό Προεδρίας, Γιασούο Φουκούντα, ο οποίος είναι ένας από τους αρκετούς ιάπωνες αξιωματούχους με τους οποίους έχει επαφές στη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψής του στο Τόκιο.

Οι ΗΠΑ, τα δύο κορεατικά κράτη, η Κίνα, η Ιαπωνία και η Ρωσία συμμετείχαν στον πρώτο γύρο των συνομιλιών στο Πεκίνο, τον Αύγουστο, σε μία προσπάθεια τερματισμού της κρίσης που προκλήθηκε με αφορμή το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας. Ωστόσο ο διάλογος αυτός δεν είχε αποτελέσματα.

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι εξετάζονται διάφορες ημερομηνίες για την έναρξη νέου γύρου συνομιλιών, μεταξύ των οποίων και μία πρόταση για συνάντηση στις 12 και 13 Δεκεμβρίου, ή μία εβδομάδα αργότερα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή