Γιάννης Ραχιώτης : «Ενοπλος μηχανισμός παρέμβασης η 17Ν»

Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2003 12:35
A- A A+

Ενοπλο μηχανισμό παρέμβασης, χαρακτήρισε τη «17 Νοέμβρη», ο συνήγορος υπεράσπισης του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, Γιάννης Ραχιώτης, αγορεύοντας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Ο κ. Ραχιώτης είπε ότι η «17 Νοέμβρη», ήταν μία οργάνωση επαναστατικής ανατροπής,ίσως με ακραίο τρόπο έκφρασης, λόγω, όπως ανέφερε, των μικρών της δυνάμεων. Ο συνήγορος υπεράσπισης του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου υποστήριξε ότι η οργάνωση πολεμούσε εναντίον του κεφαλαίου και των Αμερικάνων.

«Η δράση της «17 Νοέμβρη», ήταν στο μέτρο που μπορεί να ανεχθεί η ελληνική κοινωνία. Δεν υπήρχε αιμοτοκύλισμα.Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να βιώσει τα θύματα της «17 Νοέμβρη» σαν δικά του. Ο κόσμος δεν ένοιωσε ότι έχασε κάτι δικό του'',ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ραχιώτης.

Ο συνήγορος του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου απέδωσε τη μακροβιότητα της δράσης της οργάνωσης στη λαϊκή σύνθεσή της. Ο κ. Ραχιώτης έκανε κριτική στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας και της Αριστεράς, λέγοντας πως ήταν αποτυχημένες. «Αυτό που δικάζεται εδώ δεν είναι ένα απομινάρι του παρελθόντος, αλλά θα αναπτύσσεται πάντα, όπου υπάρχουν οι συνθήκες», είπε ο κ. Ραχιώτης.

Η δίκη συνεχίζεται.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή