Τους 100.000 αναμένεται να φθάσουν οι διαδηλωτές κατά του Μπους στο Λονδίνο

Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2003 11:38
UPD:12:18
A- A A+

Τους 100.000 θα φθάσουν οι διαδηλωτές κατά του Τζωρτζ Μπους και της εξωτερικής πολιτικής του, εκτιμούν οι οργανωτές των σημερινών διαδηλώσεων στο Λονδίνο με αφορμή την επίσημη επίσκεψη του αμερικανού προέδρου στη Βρετανία.

Η οργάνωση «Σταματήστε τον Πόλεμο» μία εκ των κυρίων οργανωτών των σημερινών διαδηλώσεων, τόνισε ότι ο αριθμός των διαδηλωτών αυξάνει συνεχώς.

«Όσο μας λένε ότι πρέπει να καλωσορίσουμε τον αμερικανό πρόεδρο τόσο ενισχύεται η αντίδραση κατά της επίσκεψής του στη χώρα» επισημαίνει η Λίντσεϊ Τζέρμαν, οργανώτρια αρχή για μία από τις πολλές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά του Τζ. Μπους. Η αρχή θα γίνει σήμερα το απόγευμα με τη μαζική διαδήλωση υπό το σύνθημα-τίτλο «Σταματήστε τον Μπους» (Stop Bush).

Επίκεντρο των κινητοποιήσεων που θα οργανωθούν την Πέμπτη θα είναι η πλατεία Τραφάλγκαρ, όπου οι διαδηλωτές θα ανατρέψουν συμβολικά ένα γιγαντιαίο άγαλμα του Μπους, όπως είχε γκρεμιστεί και το άγαλμα του Σαντάμ Χουσέιν κατά την κατάληψη της Βαγδάτης.

Οι οικολόγοι-διαδηλωτές θα οργανώσουν ξεχωριστή εκδήλωση διαμαρτυρίας, έξω από την αμερικανική πρεσβεία, με το σύνθημα «ο κ. Μπους Νο 1 δημόσιος κίνδυνος».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή