Χρ. Παπουτσής: Δεν απειλείται η κυβερνητική πλειοψηφία

Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2003 15:45
UPD:15:50
A- A A+

Τη βεβαιότητα ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην κυβερνητική πλειοψηφία εν όψει της ψήφισης του προϋπολογισμού του 2004 εξέφρασαν με δηλώσεις τους τόσο ο υπουργός πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, όσο και ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής.

Ερμηνεύοντας τις αποχωρήσεις ή προθέσεις βουλευτών να μην συμμετάσχουν εκ νέου στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στις επερχόμενες εκλογές ο Χρήστος Παπουτσής σημείωσε: «είμαστε σε μια μεταβατική περίοδο, δεδομένου ότι θα είναι η πρώτη φορά που θα εφαρμοστεί κατά 100% το ασυμβίβαστο των βουλευτών και αυτός ο λόγος δίνει ερμηνείες σε ορισμένες από τις αποχωρήσεις». «Αυτό που έχει σημασία, είναι οι εξελίξεις αυτές να μην επηρεάσουν σε καμία περίπτωση την πολιτική και ιδεολογική ταυτότητα του ΠΑΣΟΚ και να μην αλλοιώσουν το πολιτικό στίγμα με βάση το οποίο το ΠΑΣΟΚ πορεύτηκε τόσα χρόνια» ανάφερε ο Χρήστος Παπουτσής.

Σε ερώτηση αν κινδυνεύει η «δεδηλωμένη» της κυβέρνησης ο κ. Παπουτσής εξέφρασε την βεβαιότητα ότι δεν θα υπάρξει θέμα εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση.

Για το ίδιο θέμα ο υπουργός πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα τονίζοντας ότι η δεδηλωμένη πλειοψηφία μιας κυβέρνησης εξαρτάται από την βούληση που εξέφρασε στις προηγούμενες εκλογές ο ελληνικός λαός και όλοι οι βουλευτές που έχουν εκλεγεί με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ έχουν την εντιμότητα να εκφράζουν αυτό για το οποίο τους έδωσε εντολή ο ελληνικός λαός.

Αναφορικά με την αποχώρηση του βουλευτή Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Στέλιου Παπαθεμελή, ο υπουργός μεταφορών Χρήστος Βερελής ανάφερε ότι «κανείς δεν μπορεί να είναι χαρούμενος με αυτή την εξέλιξη και ο μόνος που μπορεί να επιχαίρει είναι η ''Δεξιά''».

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή