Σε βάρος των ασθενέστερων ο προϋπολογισμός λένε ΚΚΕ, ΔΗΚΚΙ,ΣΥΝ

Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2003 19:29
A- A A+

«Αντιλαϊκό» χαρακτήρισε το ΚΚΕ το νέο προϋπολογισμό. «Με δεδομένη την πολιτική της κυβέρνησης στη ρότα της ΟΝΕ και του ευρώ, ο προϋπολογισμός δεν μπορούσε παρά να είναι αντιλαϊκός», αναφέρει σε δήλωση του ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ Μάκης Μαϊλης. «Η ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών απαιτεί λαϊκή συμμαχία κατά της πλουτοκρατίας, των κομμάτων της και της Ε.Ε. για να γίνει ο πλούτος της χώρας λαϊκή περιουσία», αναφέρει ο κ. Μαϊλης.

Ο νέος προϋπολογισμός καταφεύγει στον προεκλογικό εξωραϊσμό για να διατηρήσει άθικτη την ίδια δεξιόστροφη πολιτική σε βάρος των ασθενέστερων, υπογραμμίζει ο Δημήτρης Παπαδημούλης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού, υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής.

Όπως αναφέρει, ο νέος προϋπολογισμός, παρά τις τυμπανοκρουσίες, στηρίζεται στην πεπατημένη των μονόπλευρων θυσιών και σε ισχυρές δόσεις «δημιουργικής λογιστικής». Με την κατάχρηση της «πατέντας» των ειδικών λογαριασμών, όπως σημειώνει, δαπανάται εκτός προϋπολογισμού και χωρίς ουσιαστικούς ελέγχους το 20% περίπου του κρατικού προϋπολογισμού.

Ο προϋπολογισμός του 2004, σύμφωνα με τον κ. Παπαδημούλη, διαιωνίζει την υποχρηματοδότηση και τα κοινωνικά ελλείμματα που πλήττουν την παιδεία, την υγεία, την κοινωνική προστασία και το περιβάλλον, αναπαράγει την φορολογική αδικία και συντηρεί υπέρογκες δαπάνες για εξοπλισμούς.

Έντονη ήταν και η αντίδραση του ΔΗΚΚΙ: «Από τον προϋπολογισμό αυτό προκύπτει ότι η χώρα μας είναι υπερχρεωμένη, παρά τις μακροχρόνιες μεγάλες θυσίες των Ελλήνων πολιτών. Για να αντιμετωπιστεί το μεγάλο έλλειμμα και το δημόσιο χρέος, αυξάνονται σημαντικά οι φόροι και μειώνεται σε πραγματικούς όρους ο κοινωνικός μισθός» αναφέρει ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας.

Όπως επισημαίνει, τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και του λαού δεν λύνονται με παρατεταμένες περιοριστικές οικονομικές και κοινωνικές πολιτικές, που αποδιοργανώνουν την πραγματική οικονομία. Λύνονται με μια επιθετική, αναπτυξιακή, παραγωγική πολιτική, με απασχόληση και κοινωνική προστασία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή