Το κέντρο της Βαγδάτης βομβάρδισε τη νύχτα η αεροπορία των ΗΠΑ

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2003 10:33
A- A A+

Στόχους στο κέντρο της Βαγδάτης, βομβάρδισε στη διάρκεια της νύχτας για πρώτη φορά μετά από το τέλος του πολέμου στο Ιράκ, η αμερικανική αεροπορία, δήλωσε Αμερικανός στρατιωτικός εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στη διάρκεια της επιχείρησης επλήγησαν πέντε διαφορετικά σημεία από τα οποία οι ιρακινοί αντάρτες εξαπέλυαν επιθέσεις με όλμους εναντίον των συμμαχικών θέσεων τις τελευταίες εβδομάδες.

«Οι στόχοι επλήγησαν με πυροβόλα των 105 χιλιοστών και των 40 χιλιοστών», τόνισε ο εκπρόσωπος χωρίς να διευκρινίσει εάν στην επιχείρηση μετείχαν αεροσκάφη ή ελικόπτερα. «Οι στόχοι ήταν εγκαταλελλειμμένα σπίτια και οι αμερικανικές δυνάμεις έκαναν τα πάντα για να μην υπάρξουν θύματα», πρόσθεσε.

Ο αμερικανικός στρατός έχει εγκαινιάσει εδώ και λίγε ς ημέρες την τακτική των επιδρομών από αέρος και των βομβαρδισμών από βαρέα όπλα εναντίον περιοχών όπου υπάρχουν υποψίες οτι υπάρχουν αποθήκες όπλων και πυρομαχικών των ανταρτών.

Επιδρομές από αέρος είχαν πραγματοποιηθεί το τελευταίο διάστημα εναντίον στόχων δυτικά και βόρεια της Βαγδάτης, αλλά για πρώτη φορά εκδηλώθηκε αεροπορική επίθεση στο κέντρο της ιρακινής πρωτεύουσας.

Ο εκπρόσωπος τόνισε, ότι οι επιδρομές εντάσσονται στο πλαίσιο της επιχείρησης «σιδερένιο σφυρί», που έχουν εξαπολύσει οι αμερικανικές δυνάμεις εναντίον των ανταρτών από τις 12 Νοεμβρίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή