Στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ο Μπους

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2003 16:01

A- A A+

Με κάθε επισημότητα έγιναν δεκτοί από τη βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ο Τζορτζ Μπους και η σύζυγός του Λόρα. Στην τελετή παρέστησαν ο σύζυγός της Ελισάβετ Δούκας του Εδιμβούργου, ο πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ και οι υπουργοί Εξωτερικών και Εσωτερικών Τζακ Στρο και Ντέιβιντ Μπλάνκετ.

Σημειώνεται ότι ο Τζορτζ Μπους είναι ο πρώτος αμερικανός πρόεδρος που επισκέπτεται τη Βρετανία μετά από πρόσκληση της βασίλισσας.

Για πρώτη φορά η επίσημη τελετή πραγματοποιήθηκε στο ανάκτορο και όχι στον στρατώνα της βασιλικής φρουράς, στο Ουίνσδορ ή στο Εδιμβούργο, όπως θέλει η παράδοση. Λόγω των μέτρων ασφαλείας που έχουν ληφθεί, δεν τηρήθηκε ούτε η παράδοση που θέλει τον επίσημο καλεσμένο να μεταβαίνει στο ανάκτορο με άμαξα. Το ζεύγος Μπους, το οποίο έφθασε τη Βρετανία χθες το βράδυ, διανυκτέρευσε στο Μπάκιγχαμ, πράγμα ιδιαίτερα σπάνιο για το βασιλικό πρωτόκολλο.

Στο μεταξύ, από το Μπάκιγχαμ ανακοινώθηκε πως διεξάγεται επείγουσα έρευνα για το πώς συντάκτης της εφημερίδας “Daily Mirror” κατάφερε να προσληφθεί εδώ και δυο μήνες ως υπηρέτης στη βασιλική σουίτα, όπου φιλοξενείται ο αμερικανός πρόεδρος και μάλιστα είχε οριστεί να σερβίρει σήμερα το πρωϊνό στο προεδρικό ζεύγος.

Από την πλευρά της η Κλερ Μπιούκαν εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου εξέφρασε την εμπιστοσύνη της αμερικανικής κυβέρνησης στη βρετανική ασφάλεια.

Πηγές: ΑΠΕ, Reuters, Γαλλικό

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή