Γ. Ραχιώτης : «Ενοπλη πολιτική οργάνωση της άκρας αριστεράς η 17Ν»

Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2003 11:31
A- A A+

Ο συνήγορος του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, κ. Γιάννης Ραχιώτης, αγορεύει ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, στη δίκη των 19 κατηγορουμένων για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη».

Ο κ. Ραχιώτης, που ξεκίνησε να αγορεύει τη Δευτέρα, επανέλαβε στο δικαστήριο ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις που να στοιχειοθετούν τις κατηγορίες σε βάρος του Γιωτόπουλου. Κάλεσε μάλιστα το δικαστήριο να αποδείξει ότι ο εντολέας του είναι ο ηθικός αυτουργός των ενεργειών της «17 Νοέμβρη».

Ο κ. Ραχιώτης χαρακτήρισε τη «17 Νοέμβρη», «ένοπλη πολιτική οργάνωση της άκρας αριστεράς», στην οποία συμμετείχαν, όπως είπε, για πολλά χρόνια εναλλασσόμενα μέλη που δεν είχαν ασήμαντο ρόλο.

Σύμφωνα με τον κ. Ραχιώτη, αν η «17 Νοέμβρη» είχε αρχηγό, αυτός θα έπρεπε να είναι γνωστός, ενώ έφερε ως παράδειγμα τις περιπτώσεις του Οτσαλάν και του Τσε Γκεβάρα.

Για τη δομή της οργάνωσης ο κ. Ραχιώτης είπε ότι, όπως προέκυψε από τη διαδικασία, η «17 Νοέμβρη» απαρτιζόνταν από ολιγομελείς πυρήνες, η επικοινωνία των οποίων γινόταν μέσω ενός ατόμου.

Η αγόρευση του κ. Ραχιώτη συνεχίζεται.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή