Στις πέντε το απόγευμα η μεγάλη αντιπολεμική διαδήλωση στο Λονδίνο

Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2003 11:47
A- A A+

Με το βρετανό πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ συναντάται το μεσημέρι στην Ντάουνιγκ Στρητ ο Τζορτζ Μπους, την ώρα που δεκάδες χιλιάδες λονδρέζοι θα διαδηλώνουν κατά της αμερικανικής πολιτικής.

Οι δύο ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, περιλαμβανομένου του πολέμου στο Ιράκ, την κράτηση εννέα Βρετανών χωρίς δίκη στις αμερικανικές φυλακές υψίστης ασφαλείας του Γκουαντάναμο στην Κούβα, όπως επίσης και τις διαφωνίες για την επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα.

Πριν τη συνάντηση των δύο ηγετών, ο αμερικανός πρόεδρος θα καταθέσει στεφάνι στο αβαείο του Ουέστμίνστερ και θα συναντηθεί με τις οικογένειες βρετανών στρατιωτών που σκοτώθηκαν στο Ιράκ.

Εντωμεταξύ δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές αναμένεται να κατακλύσουν το κέντρο του Λονδίνου στη μεγαλύτερη ίσως αντιπολεμική διαδήλωση των τελευταίων ετών στη βρετανική πρωτεύουσα. Από τις 14.00 (ώρα Ελλάδος) η αστυνομία θα αρχίσει να κλείνει σταδιακά τους δρόμους στο κέντρο του Λονδίνου.

Η διαδήλωση θα ξεκινήσει γύρω στις 17.00 (ώρα Ελλάδος) από την οδό Μάλετ και θα καταλήξει στην πλατεία Τραφάλγκαρ μέσω του Ουάιτχολ. Στην πλατεία Τραφάλγκαρ -σε μια συμβολική κίνηση- οι διαδηλωτές θα γκρεμίσουν ένα αυτοσχέδιο άγαλμα του Τζορτζ Μπους, όπως είχε αποκαθηλωθεί το άγαλμα του Σαντάμ Χουσεΐν στην κεντρική πλατεία της Βαγδάτης, κατά την κατάληψη της πόλης από τους Αμερικανούς.

«Πιστεύουμε ότι σήμερα οι διαδηλωτές θα ξεπεράσουν τις 100.000, γεγονός που σημαίνει ότι θα είναι η μεγαλύτερη διαδήλωση που έχει γίνει ποτέ στην ιστορία της χώρας» δήλωσε η εκπρόσωπος του κινήματος «Σταματήστε τον Πόλεμο», Λίντσεϊ Τζέρμαν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή