Σημίτης: Εθεσε 4 στόχους και ένα προεκλογικό δίλημμα

Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2003 21:20
A- A A+

Χρησιμοποιώντας το σύνθημα «όλοι μαζί για την Ελλάδα ψηλά, την Ελλάδα μπροστά» και ένα δίλημμα για τις επόμενες εκλογές, ο κ. Σημίτης παρουσίασε σήμερα, στο Ζάππειο, το «πλαίσιο κατευθύνσεων πολιτικής», προοίμιο του κυβερνητικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, για την τετραετία 2004-2008.

Το δίλημμα που έθεσε ήταν «μεγαλύτερη ασφάλεια, ανάπτυξη και ευημερία για όλους ή θα δώσουμε την ευκαιρία στη Δεξιά να ανακόψει την ομαλή πορεία προόδου μιας δεκαετίας, με αυταρχική πολιτική, προχειρότητες και πειράματα.»

Ο κ. Σημίτης προσδιόρισε τέσσερις στόχους του ΠΑΣΟΚ για την επόμενη τετραετία, «κοινωνία της ευημερίας για όλους, κοινωνία συμμετοχής και δικαιοσύνης, σύγκλιση με την Ευρώπη, και επίλυση των μεγάλων εθνικών θεμάτων».

Ο κ. Σημίτης, ανέφερε ότι το 2004 είναι ορόσημο για την πορεία μεγάλων εθνικών και κοινωνικών στόχων, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ενώ η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, θα αποτελέσει το επιστέγασμα των προσπαθειών για τη δημιουργία της ισχυρής Ελλάδας.

Ο πρωθυπουργός είπε πως οι εκλογές θα γίνουν τον Απρίλιο ή τον Μάιο, ενώ τόνισε πως δεν θα πληγεί το κόμμα από τους βουλευτές που δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν να είναι ξανά υποψήφιοι.

Χαρακτηρίζοντας το ΠΑΣΟΚ ως «Αριστερά της ευθύνης», επετέθη με σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά της Νέας Δημοκρατίας, κατηγορώντας τη για διγλωσσία και καιροσκοπισμό.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή