Ταξιδιωτικές οδηγίες για την Τουρκία από ΗΠΑ, Βρετανία, Αυστραλία, Ισραήλ

Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2003 07:06
A- A A+

Οδηγίες προς τους υπηκόους τους, που επιθυμούν να μεταβούν στην Κωνσταντινούπολη, εξέδωσαν ορισμένες χώρες μετά τις δύο βομβιστικές επιθέσεις εναντίον βρετανικών στόχων, που στοίχισαν τη ζωή τουλάχιστον 27 ανθρώπων και τον τραυματισμό σχεδόν 450.

Στη Βρετανία, το Foreign Office, συμβούλευσε να αποφεύγονται οι επισκέψεις στην Κωνσταντινούπολη και σε άλλες μεγάλες πόλεις «πέραν εκείνων που είναι απαραίτητες, μέχρι να αποσαφηνισθεί η κατάσταση».

Οι Αμερικανοί εκλήθησαν «να αποφεύγουν δυτικών συμφερόντων επιχειρήσεις, θρησκευτικά ιδρύματα, εμπορικά κέντρα, εστιατόρια, μπαρ, κ.λπ.», ενώ οι προξενικές αρχές στην Κωνσταντινούπολη σταμάτησαν τις διαδικασίες για την έκδοση βίζας.

«Ολοι οι Αμερικανοί πολίτες καλούνται να συνεχίσουν να δείχνουν πολύ μεγάλη προσοχή και να διατηρούν χαμηλούς τόνους σε όλη την Τουρκία», αναφέρει στην ιστοσελίδα της η αμερικανική πρεσβεία στην Αγκυρα.

Στο Ισραήλ το υπουργείο Εξωτερικών συνέστησε στους Ισραηλινούς πολίτες να αναβάλουν τα ταξίδια τους στην Κωνσταντινούπολη για λίγες ημέρες «μέχρι να γίνουν πιο ξεκάθαρα τα πράγματα».

Στην Αυστραλία, το υπουργείο Εξωτερικών συμβούλευσε τους πολίτες «να αποφύγουν όσα ταξίδια στην Τουρκία δεν είναι απαραίτητα, μέχρι νεωτέρας ειδοποίησης, δεδομένων των απειλών από τις επιθέσεις τρομοκρατών».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή