Βαγδάτη : Ενας σοβαρά τραυματίας από την επίθεση στο «Palestine»

Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2003 09:15
A- A A+

Το ξενοδοχείο «Palestine», όπου διαμένουν αρκετοί ξένοι δημοσιογράφοι, αλλά και το υπουργείο Πετρελαίου στη Βαγδάτη έγιναν σήμερα το πρωΐ στόχος δύο επιθέσεων με ρουκέτες, που προκάλεσαν τον σοβαρό τραυματισμό ενός Αμερικανού πολίτη.

Γάλλος δημοσιογράφος που διαμένει στο «Palestine», δήλωσε ότι από τα πυρά τραυματίστηκε σοβαρά ένας Aμερικανός πολίτης, που εργαζόταν για λογαριασμό θυγατρικής επιχείρησης της αμερικανικής πετρελαϊκής εταιρείας «Χαλιμπάρτον». «Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν άλλα θύματα», τόνισε ο δημοσιογράφος, Μοχάμεντ Μπαλούτ.

«Ο αμερικανός εργαζόμενος της «Χαλιμπάρτον», βρισκόταν στον 15ο όροφο του ξενοδοχείου «Palestine» και πιστεύω ότι τραυματίστηκε σοβαρά. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε αμερικανικό νοσοκομείο, πρόσθεσε.

Τουλάχιστον τρεις ρουκέτες έπληξαν τον 8ο,τον 12ο και τον 16ο όροφο του ξενοδοχείου, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

«Στον 8ο όροφο, η ρουκέτα σαν από θαύμα διέσχισε ένα δωμάτιο δίχως να τραυματιστούν οι άνθρωποι που βρίσκονταν μέσα», τόνισε ο Μπαλούτ.

Σχεδόν ταυτόχρονα οι ιρακινοί αντάρτες έπληξαν με ρουκέτες και το υπουργείο Πετρελαίου και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες πυκνός καπνός αναδύεται από το κτίριο.

Εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού δήλωσε ότι δεν υπάρχουν τραυματίες στο υπουργείο Πετρελαίου, καθώς το προσωπικό είχε ρεπό λόγω της προσευχής της Παρασκευής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή