Στην εκλογική περιφέρεια του Μπλερ ο Τζωρτζ Μπους

Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2003 10:43
A- A A+

Την εκλογική περιφέρεια του Βρετανού πρωθυπουργού, Τόνι Μπλερ, στη βόρεια Αγγλία θα επισκεφτεί σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζωρτζ Μπους, ολοκληρώνοντας την τριήμερη επίσημη επίσκεψή του στη Βρετανία.

Μετά από πρόσκληση του Μπλερ, ο Αμερικανός πρόεδρος θα μεταβεί στην εκλογική περιφέρεια του Βρετανού πρωθυπουργού στο Σέϊντζφιλιντ, ένα χωριό πρώην ανθρακωρύχων, στην κομητεία του Ντέραμ.

Οι δύο ηγέτες πρόκειται να επισκεφτούν και μιά τοπική πάμπ και οι αρχές έχουν κινητοποιηθεί για να ενισχύσουν την ασφάλεια στην περιοχή.

Αντιπολεμικές οργανώσεις σχεδιάζουν μάλιστα να οργανώσουν διαδήλωση στο χωριό και αναμένεται να καταφθάσουν στην περιοχή εκατοντάδες διαδηλωτές για να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους στην αμερικανική πολιτική στο Ιράκ και στη Μέση Ανατολή.

«Ελπίζουμε ότι η διαδήλωση θα είναι αρκετά ζωηρή. Ο Μπους πρέπει να καταλάβει ότι ο κόσμος είναι εκεί και θα διαδηλώνει με όποιον τρόπο μπορεί», τόνισε εκπρόσωπος του κινήματος, «Σταματείστε τον πόλεμο».

Το χωριό έχει αποκλειστεί πάντως από τις δυνάμεις ασφαλείας και οι κάτοικοι διετάχθησαν να απομακρύνουν τα αυτοκίνητά τους από χθες το βράδυ. Οι αστυνομικοί απομάκρυναν ή σφράγισαν κάδους απορριμάτων και γραμματοκιβώτια για λόγους ασφαλείας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή