Ραχιώτης: Στο εδώλιο του κατηγορουμένου δεν βρίσκεται όλη η «17Ν»

Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2003 11:53
A- A A+

Δεν βρίσκεται όλη η «17Ν» στο εδώλιο του κατηγορουμένου, τόνισε ο Γιάννης Ραχιώτης, συνήγορος υπεράσπισης του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου ολοκληρώνοντας την αγόρευσή του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων,.

Ο κ. Ραχιώτης απευθυνόμενος στους δικαστές είπε ότι ξεκινούν από μια εσφαλμένη προϋπόθεση ότι έχουν μπροστά τους όλη τη «17Ν» και το δίκτυο πληροφόρησης της οργάνωσης.

«Από τίποτα δεν απεδείχθη ότι έχετε εδώ το σύνολο της οργάνωσης και των υποστηρικτών της. Αυτοί που δικάζετε, ακόμη και αν τους κηρύξετε όλους ενόχους, δε φθάνουν να στελεχώσουν ούτε τις ενέργειες της 17 Νοέμβρη. Κατά τη γνώμη μου μερικές ήσαν πολύ πιο πολυπρόσωπες από αυτές που παρουσιάζονται στο κατηγορητήριο. Νομίζετε ότι εδώ έχετε όλους τους ανθρώπους. Πολύ βολικό το σενάριο αυτό. Βάζετε ό,τι λείπει πάνω στον Γιωτόπουλο και έτσι κλείνει το θέμα» επισήμανε ο κ. Ραχιώτης.

Ο κ. Ραχιώτης αρνήθηκε, για άλλη μια φορά, ότι ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος είναι ο αρχηγός της «17Ν», ενώ εγκωμίασε τη στάση, που κράτησε όλους αυτούς τους μήνες. «Δεν είναι ούτε ήρωας ούτε δειλός ο Γιωτόπουλος. Πρακτικά πρόκειται για ένα δείγμα μιας γενιάς που απλώς αντιστάθηκε και δεν ενσωματώθηκε. Εξέφρασε την αξιοπρέπεια του αριστερού. Δε συνεργάστηκε, δεν αντάλλαξε, δε φοβήθηκε. Μπορεί να βρεθούν κάποιοι να το παραδώσουν στους Αμερικάνους, αν και ο κόσμος δεν θα το επιτρέψει αυτό. Δεν ξέρω τι θα γίνει τελικά, κάτι θα μείνει από τον Γιωτόπουλο και αυτό θα είναι η αξιοπρέπεια, η λεβεντιά, η ασυμβίβαστη συμπεριφορά του».

Ο κ. Ραχιώτης ανέφερε επίσης, πως ο εντολέας του δέχθηκε επίθεση από τα ΜΜΕ, όσο ελάχιστοι άλλοι κατηγορούμενοι και έκλεισε την αγόρευσή του λέγοντας τα εξής: «Όσο μπορούν να βγαίνουν άνθρωποι από την Αριστερά, οι οποίοι θα στέκονται με τέτοια αξιοπρέπεια, εσείς θα έχετε την απορία γιατί η ιστορία θα γράφεται με το αριστερό χέρι...».

Η δίκη θα συνεχιστεί με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης του Ανέστη Παπαναστασίου.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή