Ανοιγμα Κ. Σημίτη στους ψηφοφόρους της Ν.Δ.

Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2003 13:17
UPD:13:22

A- A A+

Ανοιγμα προς τμήμα των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας έκανε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, η οποία συνήλθε για να εγκρίνει τα ψηφοδέλτια για τις επόμενες εκλογές.

Είναι η πρώτη φορά που ο κ. Σημίτης απευθύνεται ευθέως στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι, όπως είπε, «βρίσκονται κοντά στο κόμμα αυτό χωρίς να τους εκφράζει».

Ο κ. Σημίτης ζήτησε από τους ψηφοφόρους αυτούς «να έρθουν μαζί μας το 2004, σε μία συσπείρωση για την πραγματική πρόοδο, για την ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, για την εδραίωση και ολοκλήρωση του εκσυγχρονισμού και του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας».

Τόνισε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ εκφράζει την συντριπτική πλειοψηφία του τόπου, τη μεγάλη παράταξη του κέντρου και της Αριστεράς και κάλεσε σε συσπείρωση όλους τους προοδευτικούς πολίτες ανεξάρτητα από κομματικές καταβολές.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην πολιτική της κυβέρνησης και το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι το κυβερνών κόμμα έχει ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική, η οποία έχει οδηγήσει στην ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ, στην ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν η Αξιωματική Αντιπολίτευση αμφισβητούσε την επίτευξη αυτών των στόχων για να διαψευσθεί στη συνέχεια.

Αναφερόμενος στο έργο της κυβέρνησης τόνισε ότι η τετραετία που πέρασε ήταν μια από τις πιο παραγωγικές της Μεταπολίτευσης και αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση της ασφαλιστικής και της φορολογικής μεταρρύθμισης, που οδήγησαν σε σημαντική αναδιανομή του εισοδήματος προς τους οικονομικά ασθενέστερους.

Ο κ. Σημίτης σημείωσε επίσης ότι το 2004 θα υπάρχουν δύο σημαντικοί σταθμοί στην πορεία της χώρας. Ο πρώτος αφορά στην επίλυση των μεγάλων εθνικών θεμάτων και ο δεύτερος στην επιτυχή διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα που θα πετύχει αυτούς τους δύο μεγάλους στόχους θα είναι η πιο ισχυρή Ελλάδα της νεότερης και σύγχρονης ιστορίας.

Αναφέρθηκε επίσης στον προϋπολογισμό που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή, τονίζοντας ότι σ' αυτόν υπάρχει το μεγαλύτερο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων στην ιστορία, περιλαμβάνει και τους πόρους για τη διοργάνωση της Ολυμπιάδας, οι οποίοι στη συνέχεια θα διατεθούν για την ανάπτυξη ολόκληρης της χώρας, καθώς μία επιτυχημένη Ολυμπιάδα θα φέρει ένα νέο άνεμο ανάπτυξης και νέων ευκαιριών για όλη την Ελλάδα.

Ο κ. Σημίτης αναφερόμενος στα νέα ψηφοφέλτια του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι αυτά θα είναι ψηφοδέλτια ανανέωσης και νίκης και ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους, στους οποίους συνέστησε να αποφύγουν την αντιπαράθεση με συνυποψηφίους, να υπερασπιστούν το κυβερνητικό έργο και να δώσουν την μάχη της ενημέρωσης του πολίτη.

Πηγή: AΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή