Στις 8 Δεκεμβρίου η απόφαση για τη «17Ν»

«Όλα είναι προαποφασισμένα» λέει ο Γιωτόπουλος
Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2003 11:25
A- A A+

Στις 8 Δεκεμβρίου θα απαγγείλει ο πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων την απόφαση επί της ενοχής ή μη των 19 κατηγορουμένων για συμμετοχή στη 17Ν. Ο κ. Μαργαρίτης κήρυξε το πέρας της αποδεικτικής διαδικασίας, το πρωί, μετά τις δευτερολογίες αρκετών εκ των κατηγορουμένων. Με τη σημερινή μέρα το δικαστήριο συμπλήρωσε 162 συνεδριάσεις.

Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος ήταν ο τελευταίος από τους κατηγορουμένους που δευτερολόγησαν και έκλεισε τη δευτερολογία του λέγοντας: «Θεωρητικά το δικαστήριο έχει τη δυνατότητα να λάβει μια ιστορική απόφαση. Όμως, μετά απ' όσα συνέβησαν αυτούς τους οκτώ μήνες, δεν έχω καμία αυταπάτη, καμία τέτοια ελπίδα».

Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία εναντίον του που να τεκμηριώνουν την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας, τόνισε ότι δεν υπάρχουν αποτυπώματά του σε σταθερά σημεία στις γιάφκες και μίλησε για προαποφασισμένη κρίση των δικαστών. «Αν αυτή ήταν μια κανονική δίκη, θα ήμουν σίγουρος ότι θα ήμουν σπίτι μου ελεύθερος. Όμως δεν είμαι. Όλα είναι προαποφασισμένα» τόνισε.

Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος έκανε λόγο για πιέσεις των Αμερικάνων, προκειμένου να πετύχουν την καταδίκη του, ενώ έδωσε στη δίκη τους χαρακτηρισμούς: «διασκεδαστική», «πρωτόγνωρη» και «καταγώγιο».

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας στην δευτερολογία του εμφανίστηκε σίγουρος για την απόφαση του δικαστηρίου. «Θα μας κηρύξετε ενόχους με βάση το δίκαιο του νικητή. Για εμάς οι κοινωνικοί αγώνες δεν είναι ούτε αθώοι ούτε ένοχοι, είναι αναγκαίοι» είπε.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας υποστήριξε ότι η 17Ν είχε επιλεγμένους στόχους προκειμένου να αντιδράσει στην κρατική βία και την αδικία τονίζοντας ότι «δεν δράσαμε με όρους πολέμου, αντιτάξαμε την προσεγμένη δίκαιη αντιβία. Ωστόσο αντιμετωπιστήκαμε με ωμή βία, συκοφαντία και διαστρέβλωση, με εξοντωτικές συνθήκες κράτησης.

Νωρίτερα ο Γιάννης Σερίφης είχε χαρακτηρίσει στη δευτερολογία του ύπουλη και εκδικητική την πρόταση του εισαγγελέα, υποστηρίζοντας οτι ακόμη και σήμερα δεν έχει λάβει απάντηση για ποιό λόγο παραπέμφθηκε σε δίκη και με ποιά στοιχεία.

Ο Θεολόγος Ψαραδέλης επανέλαβε πως δεν έχει καμία σχέση με όσα κατηγορείται, ενώ ο Ηρακλής Κωστάρης χαρακτήρισε ψεύδη και αοριστίες αλλά και σεναριακή αλήθεια όσα περιγράφονται εναντίον του και κλαίγοντας ζήτησε από τους δικαστές να τον βοηθήσουν να βγει από τον εφιάλτη που ζει εδώ και 1,5 χρόνο, καθώς -όπως είπε- είναι αθώος.

Τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο Σάββας Ξηρός, όπως είπε ο συνήγορός του Φραγκίσκος Ραγκούσης, δεν του επέτρεψαν να δευτερολογήσει.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή