Αμετανόητος ο Πινοσέτ για τη δικτατορία του στη Χιλή

Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2003 07:55
A- A A+

Ο πρώην δικτάτορας της Χιλής, Αουγούστο Πινοσέτ, διετράνωσε χθες βράδυ σε ισπανόφωνο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, πως δεν προτίθεται να ζητήσει «συγγνώμη», από οποιονδήποτε για την 17χρονη δικτακτορία του στη Χιλή, (1973-90).

Ο πρώην δικτάτορας της Χιλής, Πινοσέτ

«Δεν σκοπεύω να ζητήσω συγγνώμη από οποιονδήποτε. Απεναντίας είναι οι άλλοι που πρέπει να μου ζητήσουν συγγνώμη, οι μαρξιστές, οι κομμουνιστές», δήλωσε ο Πινοσέτ, που σήμερα κλείνει τα 88 του χρόνια, στο ισπανόφωνο δίκτυο του Μαϊάμι, WDLP-22.

Οπως τονίζεται από το δίκτυο, η συνέντευξη παραχωρήθηκε στις αρχές του μηνός στην κατοικία του Πινοσέτ. Ο πρώην δικτάκτορας φαίνεται σε καλή διανοητική κατάσταση, μολονότι αντιμετωπίζει κάποια δυσκολία στην εκφορά του λόγου.

«Δεν επιθυμώ οι μέλλουσες γενεές να σκέφτονται άσχημα εναντίον μου. Θα ήθελα να γνωρίσουν τι ακριβώς έγινε», τόνισε ο άνθρωπος που ανέτρεψε στις 11 Σεπτεμβρίου 1973 τον νόμιμο πρόεδρο, Σαλβαδόρ Αλιέντε.

Αναφερόμενος στην κράτησή του στο Λονδίνο, έπειτα από το ένταλμα σύλληψης του ισπανού δικαστή Μπαλτάσαρ Γκαρθόν για εγκλήματα κατά τη δικτακτορία του, ο Πινοσέτ τόνισε πως «αυτή ήταν μία άδικη εμπειρία».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή