Διαβουλεύσεις στη Μόσχα με τις ανεξάρτητες περιοχές της Γεωργίας

Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2003 10:01
A- A A+

Διαβουλεύσεις, σχετικά με την κατάσταση στην Τιφλίδα, πρόκειται να πραγματοποιήσουν σήμερα στη Μόσχα, οι ηγέτες των τριών αυτόνομων περιοχών της Γεωργίας, που αντιτίθενται στην κατάσταση που διαμορφώνεται στη χώρα, μετέδωσε το πρακτορείο Ιτάρ Τας.

Πρόκειται για τους ηγέτες της Αμπχαζίας, της Νότιας Οσετίας και της Αντζάριας.

«Ο πρόεδρος της Αμπχαζίας Βλαντισλάβ Αρτζίνμπα πρόκειται να συναντηθεί το μεσημέρι στη ρωσική πρωτεύουσα με τον ηγέτη της αυτόνομης περιοχής της Νότιας Οσετίας, Εντουαρντ Κοκόιτι και τον πρόεδρο της φιλο-ρωσικής αυτόνομης δημοκρατίας της Αντζάριας, Ασλάν Αμπατσίντζε», μετέδωσε το Ιτάρ Τας.

Ο Κοκόιτι και ο Αμπατσίντζε ήταν από χθες στη ρωσική πρωτεύουσα. Ο ηγέτης της Νότιας Οσετίας τόνισε μάλιστα χθες σε συνέντευξη Τύπου, ότι επιθυμεί την ένταξη της περιοχής του στη ρωσική ομοσπονδία, μετά την αλλαγή καθεστώτος στην Τιφλίδα. «Εχουμε ιστορικούς και πολιτικούς λόγους που ζητάμε την ένταξή μας στην Ρωσική Ομοσπονδία», τόνισε ο Κοκόιτι.

Μετά τον εξαναγκασμό σε παραίτηση του γεωργιανού προέδρου Εντβαρντ Σεβαρντνάντζε, ο ηγέτης της Αντζάριας, Ασλάν Αμπατσίντζε είχε μιλήσει για «πραξικόπημα» ανακοινώνοντας ότι το κόμμα του- που είχε αναδειχτεί δεύτερο στις εκλογές της 2ας Νοεμβρίου στη Γεωργία -δεν θα μετάσχει στις εργασίες του προηγούμενου κοινοβουλίου που παρέμεινε σε λειτουργία εν αναμονή των νέων βουλευτικών εκλογών.

Η Αμπχαζία και η Νότια Οσετία είχαν κηρύξει την ανεξαρτησία τους στις αρχές της δεκαετίας του 90 μετά την κατάρρευση της πρώην ΕΣΣΔ, αλλά δεν είχαν αναγνωριστεί από τη διεθνή κοινότητα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή